Ken je ze nog: de zwart wit geblokte tegels uit de jaren 30? Vrij kleine tegels in zwart en wit die elkaar om en om afwisselden: er werd een heus dambord gevormd. Je zag ze vooral in keukens. Ze waren oersterk en voor die tijd makkelijk te onderhouden. Waarom zou je ze niet opnieuw een tweede leven geven en ze inzetten in je badkamer? Een zwart wit geblokte vloer in de badkamer is een echt pronkstuk. Wij geven jou alvast een paar redenen waarom je voor deze prachtige vloeren zou kiezen.

En huis met een zielzwart wit geblokte badkamervloer

Als je de gelukkige bezitter bent van een huis uit de jaren 30, loop je veel kans dat je oude zwart witte tegels in één van de kamers vindt. Misschien ligt deze vloer er niet meer zo mooi bij en kun je de zwart wit geblokte tegels in de badkamer gebruiken. Breek ze uit, poets ze mooi op en leg ze in je badkamer. Het zijn zeer degelijke tegels en ze zijn meestal dikker dan de vloertegels die we nu kennen. Dit maakt dat ze veel minder gaan scheuren. Het nadeel bij oudere vloeren is dat ze niet zo water- en vochtafstotend zijn. Ze zijn een klein beetje poreus. Dit kun je verhelpen door een aangepaste poriënvuller aan te brengen. Zo worden je oude tegels makkelijk te onderhouden. Het voordeel van oude zwart witte tegels in de badkamer te gebruiken is dat je huis een ziel krijgt.

Oud of nieuw?

Als je voor deze art deco look kiest voor je vloer, ben je best af met echte oude tegels. Je vindt ze vaak bij bedrijven die in afbraakmaterialen handelen. Vind je deze oude tegels niet, ondanks je zoektocht? Dan zijn ze ook te verkrijgen als nieuw. Probeer de oude sfeer terug te brengen met deze leuke tegels.

Art-deco, vintage of modern?

Zwart wit geblokte tegels in de badkamer staan perfect in een jaren 30 woning. Probeer hier ook de typische tegels aan de muur aan te brengen: witte of licht crèmekleurige tegeltjes met bovenaan een zwarte rand met afgeronde bovenkant. Niet alleen fans van de jaren 30, maar ook de vintage liefhebber kiest vaak deze tegel voor zijn interieur uit de jaren 50-60-70. Ze gaan uitstekend bij pastelkleurtjes die in die periode heel uitbundig gebruikt werden. Maar aarzel ook niet om ze in je super moderne woning te leggen. Een zwart wit geblokte vloer in de badkamer gaat prima bij strakke witte badkamermeubels. Combineer de vloer met strakke zwarte kranen met hoekige vormen, een sneeuwwit bad, lavabo en toilet en zwarte accessoires bijvoorbeeld.

Een stijlvolle afwisseling

Oude zwart witte tegels in de badkamer vormen een mooie afwisseling in een strak interieur. Het geeft tegelijkertijd een speelse toets én een grote charme aan de kamer. Een dergelijke vloer laat zien dat je zorgvuldig je elementen voor je interieur uitzoekt. Het getuigt van stijl!

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/199284352245229027/

https://nl.pinterest.com/pin/297308012888764517/