Wil je graag een lekkere badkamer maken met een romantische uitstraling? Ook bij jouw badkamer kan je op diverse manieren een leuke sfeer geven aan het geheel, waarbij het niet eens veel hoeft te kosten. Je kunt het groots of klein aanpakken, hier heb je alvast leuke ideeën die je kunt toepassen.

Een lekker bad

Wanneer je in een grotere ruimte hebt, kan je kijken naar een leuke, groot authentiek bad waar je met z’n tweeën in kunt. Zo heb je ook direct een leuke eyecatcher die opvalt als je binnenkomt.

Nieuwe muren en vloeren

Voor een groter effect van romantiek in je badkamer kan je denken aan een verbouwing met nieuwe vloeren en/of muren die een warme en romantische sfeer uitstralen. Dit kan met simpele kleuren, maar ook kan je kiezen voor patronen die je mooi vindt passen bij het geheel. Je kunt kijken naar een vintage uitstraling, maar ook bijvoorbeeld landelijk. Zorg wel dat het een goede match is met de interieurstijl van het huis.

Decoratie

Natuurlijk is het aankleden van een ruimte belnagrijk om een mooie romantische sfeer te maken. Een hele goede keuze hierbij is het gebruik van kaarsen. Je kunt deze naast je mooie nieuwe bad plaatsen om zo een intieme sfeer te maken. Ook kan je diverse planken ophangen om hier kaarsen op te zetten of op andere plekken. Kaarsen heb je ook in diverse soorten en maten, het past dus altijd. Of het nu een kleine variant is in een kuipje of juist een hele grootte: het mag allemaal.

Verlichting

Niet alleen kaarsen maken een sfeer die romantiek uitstraalt. Ook met gewone verlichting kan je al veel bereiken. Wat dacht je van dimbare led spots die je makkelijk in je badkamer op diverse plaatsen kunt inbouwen? Het voordeel van dimbare led spots is dat je niet te maken hebt met vuur of de stank van kaarsen als je dat liever niet hebt. Het enige wat je hoeft te doen is aan een dimmer draaien om de sfeer te zetten. Als je je verdiept in smart domotica kan je zelfs je smartphone gebruiken om je verlichitng zachter te zetten of van kleur te laten veranderen.

Lekkere muziek

Niet alleen verlichting is iets wat je kunt gebruiken om het samen fijn te hebben: wat dacht je van fijne, romantische muziek die zachtjes op de achtergrond draait? Je kunt het makkelijk aanpakken door enkele bluetooth speakers op diverse plaatsen te zetten en deze hun werk te laten doen. Maar uiteraard kan je het ook grootser aanpakken en een heel systeem inbouwen met speakers. Dat hangt natuurlijk af van het budget en de wensen.

Andere details

Ook zijn er nog andere zaken waar je aan kunt denken om de badkamer leuk aan te kleden. Wat dacht je van kleine blaadjes van rozen bij het bad? Of wellicht enkele mooie bloemen die je neerzet om het lekker gezellig te maken? Benut al deze mogelijkheden om meerdere leuke avonden te hebben om het drukke leven even te ontsnappen.