Badkamers kunnen dienen als een ontspannen toevluchtsoord waar je stress als sneeuw voor de zon verdwijnt, of juist een een energieke ruimte die jouw persoonlijkheid uitdrukt, of een heldere, schone plek om de dag te beginnen en te eindigen, of…. Je merkt het al, het gevoel van een badkamer kan alle kanten op gaan. Welke sfeer je ook verkiest, de kleuren die je kiest, spelen een grote rol bij het bereiken van het gewenste effect, en de badkamer kleurentrends van dit jaar bieden volop inspiratie.

Enkele van de top tinten van dit jaar zijn warme aardetinten en rustgevende, op de natuur geïnspireerde kleuren, perfect voor wie op zoek is naar een rustige ruimte. Voor een meer dramatische look worden diepe, verzadigde tinten ook steeds populairder in badkamers, waar gedurfde keuzes niet zo vreemd meer zijn. Of je nu een bestaande ruimte wilt opfrissen of een geheel nieuwe wilt ontwerpen, volg deze badkamer kleurtrends voor 2022 om je visie tot leven te brengen.

Zacht blauw

Blauw is al lang een favoriete kleur voor badkamer verf en de aantrekkingskracht is alleen maar groter geworden naarmate mensen door het hele huis rustige, wellness verhogende ruimtes proberen te creëren. Een recent suggereerde zelfs dat het hebben van een lichtblauwe badkamer de waarde van een huis zou kunnen verhogen. Om volledig in te spelen op deze trend in badkamer kleuren, schilder je de muren in een zachte, piekerige tint die doet denken aan de lucht en zet je de kleur voort op het plafond.

dit zijn de badkamer kleurtrends voor 2022

Warme aardetinten

Gezellige, aardse tinten zoals beige, crème, taupe en terracotta nemen de plaats in van standaard grijs- en wittinten. Combineer deze organische tinten met natuurstenen tegels of werkbladen en een rijke houtafwerkingen voor een warme sfeer.

Diep zwart

Het gebruik van donkere verfkleuren in een kleine ruimte was voorheen taboe, maar intense tinten als zwart en antraciet grijs vinden steeds vaker hun weg naar de badkamer. In plaats van somber en beklemmend te voelen, kan deze badkamer kleurtrend helpen om een ​​verfijnde, moderne sfeer neer te zetten of de ruimte in een gezellige sfeer te omhullen. Kies voor een klassieke look voor de combinatie van gitzwart en helderwit. Of verlaag het contrast met een zachtere tint die neigt naar donkergrijs.

Wat zijn de badkamer kleurtrends

Rustgevend groen

Groen is momenteel een top kleur trend in het hele huis, maar het werkt vooral goed in badkamers, waar het een rustgevende, herstellende sfeer neerzet. Rechtstreeks uit de natuur getrokken, helpen groene verfkleuren zoals olijf, mos en eucalyptus een verbinding met buiten te maken en een rustige sfeer tot stand te laten komen. Combineer een rustige groene kleur met warm witte muren voor een eenvoudige knipoog naar de natuur, of wikkel de hele kamer in groen voor een weelderige look.

dit zijn de badkamer kleurtrends

Luxe ‘juweel’ tinten

De badkamer is een geweldige plek om te experimenteren met dramatische ‘juweel’ kleuren die je in grotere kamers misschien niet zou durven proberen. Terwijl saffier blauwe muren bijvoorbeeld een grote woonkamer kunnen overweldigen, kan de kleur juist de kleinere ruimtes, zoals een badkamer enorm verbeteren. Overweeg rijke, verzadigde tinten blauw, groen, paars en zelfs geel voor de muren of plafond. Deze gedurfde badkamer kleurentrend werkt vooral goed in kleine ruimtes zoals toiletten of gasten badkamers, waar het een erg speciaal effect creëert.

badkamer kleurtrends