Roze in de badkamer: je moet er van houden en heus niet iedereen zal er dol op zijn. Maar wie er wél van houdt, gaat in ieder geval voor een unieke en trendy look in de badkamer! Hoewel je deze kleur misschien eerder in andere woonruimtes terug zou laten komen, is een roze badkamer een plaatje om te zien. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Roze in de badkamer: een roze muur

Als je het meteen groots wilt aanpakken, ga dan voor een roze muur in de badkamer. Aangezien de muur een groot oppervlak is, valt dit lekker op! Je hoeft heus niet voor een fluoroze muur te gaan. Er zijn veel roze tinten om uit te kiezen. Zo kan je ook prima voor een zachtroze kleur op muur gaan, dat creëert een heel ander effect. Vind je een volledig roze muur too much? Dan is het wellicht een leuk idee om slechts een deel van de muur roze te schilderen. Of wat ook hip is: de ene muur roze schilderen en de andere muur wit laten. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden!

roze-badkamer-inspiratie

2. Roze badkamer: roze badkamermeubels

Een tweede mogelijkheid is om roze badkamermeubels in de badkamer te plaatsen. Denk aan een roze bad, een roze wastafel of een roze badkamerkast. Je kunt de roze badkamermeubels combineren met een roze muur, maar dat is geen must. Een roze bad of roze wastafel staat ook ontzettend mooi voor een witte of (licht)grijze muur. Dat kan je goed zien op onderstaande voorbeelden. Heb je leuke kastjes voor in de badkamer gevonden, maar zijn ze niet roze? Geen probleem, je kunt ook perfect zelf meubels schilderen!

3. Roze badkamer accessoires

Vind je een roze muur en roze badkamermeubels een stap te ver? Dan zijn roze badkamer accessoires wellicht een goede keuze voor jou. Op die manier kan je toch voor roze in de badkamer gaan, zonder dat deze kleur overheerst. Enkele voorbeelden van roze badkamer accessoires zijn: roze handdoeken en washandjes, een roze badjas, roze badmat, roze prullenbak, roze zeeppompje, roze opbergmandjes of roze toiletborstel. Wij worden alvast helemaal verliefd als we naar onderstaande badkamer accessoires kijken! Jij ook?

Justina 100% set van 4 handdoeken van organisch katoen, licht oudroze
Waffle katoenen badjas, zachtroze L/XL
Jessa 100% katoenen badmat, roze
Joss prullenbak, 3 l, roze
Ren zeepppompje en badkameropslag, matroze
Toro set van 3 touwmanden, zachtroze
Ren toiletborstel met messing handvatten, matroze

Je ziet het: het is niet omdat je voor roze in de badkamer kiest, dat je badkamer volledig roze moet zijn. Je kunt ook een badkamer roze inrichten door middel van mooie accessoires. Bovendien heb je keuze uit verschillende roze tinten. Hierdoor is de kans groot dat je een tint vindt die bij de stijl van je badkamer en je persoonlijke smaak past!