Een zwarte badkamer, durf jij het aan? Zwart is een kleur die veel mensen proberen te vermijden in het interieur. Dat is best jammer, want deze kleur kan er net heel mooi en stijlvol uitzien. Het is wellicht lastig om zwart toe te passen in de woonkamer, maar een zwarte badkamer kan zeker wél. In dit artikel laten we je zien hoe je zwart in badkamer kunt toepassen. Van grote statements tot kleine details. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Een zwarte badkamer: een zwarte muur

Als je het meteen groots wilt aanpakken, dan zit je met een zwarte muur helemaal goed. Het is wellicht even wennen, zeker als je muur momenteel wit is, maar het resultaat zal prachtig zijn! Door bijvoorbeeld een witte wastafel met spiegel tegen de zwarte muur te plaatsen, ‘breek’ je als het ware de muur en is het geheel toch niet helemaal zwart. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts één muur zwart te schilderen en de andere muren wit te houden. Een combinatie van wit en zwart ziet er heel mooi uit en zo is de badkamer toch niet helemaal donker.

2. Zwart in badkamer: een zwarte tegelvloer

Een grijze tegelvloer zie je reeds in veel badkamers terug. Het is een moderne en veilige keuze. Daarom is de stap naar een zwarte vloer niet zo heel groot. Als je een volledig zwarte tegelvloer te donker vindt, kan je eventueel kiezen voor een zwart wit geblokte vloer in de badkamer. Ook dat ziet er mooi en stijlvol uit! Omdat de vloer dan al vrij druk overkomt, is het wellicht fijn om de rest van de badkamer wit te houden. Maar je kunt ook helemaal los gaan met zwart in badkamer zoals op deze afbeelding.

3. Een zwart bad

Ben je toe aan een echte eyecatcher in je badkamer? Ga dan voor een zwart bad! Dit is een typisch voorbeeld van een item in de badkamer dat we nooit in een andere kleur zien dan het welbekende wit. Om die reden is het net leuk om voor een zwart bad te kiezen. Als je ook nog eens een vrijstaand bad hebt, dan wordt het helemaal een plaatje! Je kunt voor een volledig zwarte badkuip gaan, maar je kunt de binnenkant ook perfect wit laten zoals op onderstaand voorbeeld. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

4. Een zwarte wastafel

Ook een zwarte wastafel is ontzettend mooi. Je kunt ervoor kiezen om een zwarte wastafel te plaatsen en de rest van de badkamer grotendeels wit te houden. Maar misschien vind je het net leuk om voor een compleet zwarte badkamer te gaan, zoals op onderstaande foto. Wij houden alvast van beide opties! En jij?

5. Zwarte badkamer accessoires

Tenslotte kan je zwart in de badkamer ook subtieler aanpakken. Hoe je dat doet? Door zwarte accessoires in je badkamer te verwerken. Op die manier creëer je een nieuwe look, zonder dat je een hele verbouwing hoeft te doen. Voorbeelden van zwarte badkamer accessoires zijn een zwarte toiletrolhouder, zwarte toiletborstel, zwart handdoekenrek en zwarte wasmand. Maar ook deze accessoires zijn erg leuk: een spiegel met zwart frame, zwarte pedaalemmer, zwarte handdoeken en washandjes, zwarte badmat en een zwarte zeeppompje. Hieronder hebben we alvast een aantal mooie items op een rijtje gezet!

Bran handdoekenrek, zwart
Joss 30L koepelvormige pedaalemmer, zwart
Kennedi geperforeerde metalen extra grote waskar, zwart
zwarte-badkamerspiegel
Alana ronde spiegel, 50 x 50 cm, matzwart
Kurino set van 2 bamboe opbergmanden, zwart

Je leest het, er zijn verschillende manieren om zwart in de badkamer toe te passen. Ga je voor een zwarte muur? Een zwarte wastafel of bad? Of hou je het liever subtiel met zwarte badkamer accessoires? De keuze is aan jou. Als je het fijn vindt, kan je all the way gaan en voor een volledig zwarte badkamer gaan. Eén ding is zeker: met modern zwart in  de badkamer creëer je een prachtige en unieke look!