Een badkamer renoveren kan een behoorlijke klus zijn waar een hoop bij komt kijken. Er zijn verschillende, soms onverwachte, factoren die een rol spelen bij het plannen van een badkamerrenovatie. Voordat je begint met de checklist voor het verbouwen van de badkamer, zijn er verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden: budget, ontwerp, sanitair en aannemer. Hieronder helpen we je op weg.

Neem je budget onder de loep

Hoewel je de gemiddelde badkamerrenovatie kosten kunt onderzoeken, is elk renovatieproject uniek. Wat je daadwerkelijk uitgeeft, hangt af van de grootte van de ruimte, de intensiteit van het project en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Onderzoek, voordat je met de verbouwing begint, wat je denkt te moeten besteden en vraag vervolgens om een ​​schatting van verschillende aannemers. Stel realistische verwachtingen voor jezelf!

Kijk naar de belangrijkste zaken

Het prijskaartje van een badkamerrenovatie hangt af van wat je van plan bent te vervangen en welke accessoires je van plan bent op te nemen. Als je een klein budget hebt, haal dan de extra’s uit je renovatieplan. 

Stel je budget ruim op

Als het om sanitair gaat, lijkt het er vaak op dat wat fout kan gaan, ook fout gaat. Er is veel ruimte voor problemen die kunnen ontstaan ​​en de kosten van de badkamerrenovatie kunnen verhogen, dus het is slim om een ​​buffer in dat budget te bouwen voor eventuele verrassingen.

Antislip vloer

De badkamer is een natte ruimte. Wanneer je een nieuwe vloer kiest, is het verstandig om een ​​antislip materiaal te kiezen om te voorkomen dat je valt wanneer je uit de douche komt. Kleine tegels en brede voeglijnen in de douche zorgen voor wrijving waardoor het moeilijker wordt om uit te glijden. Er zijn veel mooie en goedkope vloer opties die bij elke ontwerpstijl passen. 

Kasten

Opslag in de badkamer is essentieel om waardevolle aanrecht ruimte schoon te houden. Investeer in kwaliteitskasten die niet kromtrekken in de vochtige badkamer omgeving. Deze laden en kasten zullen dagelijks worden gebruikt, dus hoogwaardige materialen en vakmanschap zijn belangrijk om de levensduur van deze functies te maximaliseren.

Werkbladen

Een onderhoudsarme aanrecht optie in de badkamer is graniet. Hoewel je misschien een beetje meer moet uitgeven aan dit materiaal, is het een gemakkelijke manier om een ​​statement te maken en kan het elke badkamer echt af maken. Het materiaal is niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar omdat de ruimte op het aanrecht in de badkamer doorgaans minder vierkante meters is, is de investering minder duur dan wat doorgaans wordt uitgegeven aan aanrechtbladen voor de keuken.

Verf versus tegel

Afhankelijk van het budget van de badkamerrenovatie, kun je kiezen voor tegels op de muren of een nieuwe verflaag voor een strakke uitstraling. Om geld te besparen, kies je ervoor om een ​​gerichte ruimte te betegelen, zoals douchewanden. Als je geen budget hebt om tegels toe te voegen, investeer dan in hoogwaardige verf die vocht buiten houdt en schimmel en meeldauw voorkomt.

Verlichting

Wanneer je verlichting kiest voor het verbouwen van de badkamer, kies dan voor kleur gecorrigeerd “daglicht” in de vorm van tl-, led- of halogeen licht voor een natuurlijker wit licht. Deze zachtere verlichting maakt het aanbrengen van bijvoorbeeld make-up gemakkelijker, omdat dit het beste bij natuurlijk licht kan! Overweeg om de verlichting een combinatie te maken met taakverlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting die de badkamer zal aankleden en sfeer zal brengen.