Badkamers zijn een plek waar je kunt ontspannen, een beetje tot rust kunt komen en jezelf kunt opfrissen. Het probleem is echter dat deze ruimte soms een beetje rommelig wordt. Het is belangrijk om badkamer oppervlakken op te ruimen om dat gevoel van een grotere, meer open, minder stressvolle ruimte te creëren. Hieronder laten we je zien hoe!

Het eerste wat je moet doen zou een lijst met vragen moeten zijn. Raadpleeg ze als je voorwerpen verplaatst of beslist wat je wilt bewaren en weggooien. Enkele van deze vragen moeten zijn:

– Gebruik ik dit? Zo ja, bewaar het. Zo niet, gooi het dan weg of doneer het aan een goed doel.

– Zou ik dit vandaag opnieuw kopen? Als je niet zeker weet of je iets wel of niet zult gebruiken, kan deze vraag je helpen beslissen om te bewaren of weg te gooien.

– Maakt dit item mijn leven beter? Als je niet zeker weet of je iets moet houden, beslis dan op basis van je beoordeling of het het leven op de een of andere manier beter of gemakkelijker maakt.

– Zijn deze producten nog goed? Badkamers zijn berucht om het verzamelen van verlopen producten. Door ze weg te gooien, kun je niet alleen opruimen, maar zorgt je er ook voor dat je veilige, hygiënische producten gebruikt.

– Kan ik de hoeveelheid ruimte die dit in beslag neemt verminderen? Vaak kun je ruimte besparen door omvangrijke verpakkingen te verwijderen en artikelen in compactere bakjes te plaatsen.

Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je wil bewaren, is het tijd om items te groeperen op basis van hun gebruik en vervolgens manieren te vinden om ze te ordenen op basis van hun categorieën. Misschien bevat jouw grootste badkamer lade momenteel bijvoorbeeld een grote fles lotion, krultangen en ander haar styling gereedschap, plus een EHBO-doos. Dan zijn er de haarstyling tools en de fles lotion die op het aanrecht kunnen komen staan.

Groepeer soortgelijke dingen, bijvoorbeeld je haarstyling tools, en vind dan een handige, overzichtelijke manier om ze op te bergen, zoals een mand om styling tools georganiseerd te houden die je onder de gootsteen kunt bewaren.

badkamer opfleuren

Investeer in goede opslagopties

Om erachter te komen welke soorten manieren van opbergen het nuttigst voor je zijn, moet je je badkamer beoordelen en de dingen die je erin bewaart. Als de kastruimte bijvoorbeeld schaars is, maar je wel een andere plek hebben om rollen toiletpapier, extra flessen shampoo en extra handdoeken op te bergen. Overweeg dan bijvoorbeeld een plank of een kast voor boven het toilet. Of als je make-up en kleinere ‘gereedschappen’ bij de hand wilt hebben, kies dan voor lades of hang planken op die speciaal voor dit doel zijn bedoeld.

Wat dacht je van glazen potten voor tandenborstels en make-upborstels, organizers voor make-up of een schattige tak om haaraccessoires aan op te hangen. Er zijn veel opties en je kunt creatief zijn om je exacte behoeften voor de opslag in de badkamer te organiseren.

Wat kun je uit de badkamer verwijderen?

Soms kunnen badkamers een verzamelplaats worden voor huishoudelijke artikelen, zoals schoonmaakspullen die onder de wastafel in de badkamer worden bewaard en die naar de bijkeuken, keuken of ergens anders kunnen worden verplaatst. Andere keren zijn er items die je nodig hebt, maar omdat je ze niet dagelijks gebruikt, hoeven ze niet in de badkamer te worden bewaard.

EHBO-koffers zijn een goed voorbeeld. Iedereen zou er een moeten hebben, maar omdat ze niet vaak worden gebruikt, hoeven ze geen kostbare opbergruimte in de badkamer in beslag te nemen. Zoek een andere plek om jezelf wat extra ruimte te geven. Hetzelfde geldt voor zaken als cosmetica. Mensen die hun make-up elke dag doen, geven er misschien de voorkeur aan om cosmetica in de badkamer te bewaren, maar mensen die het slechts af en toe gebruiken, geven er misschien de voorkeur aan om dit ergens anders op te bergen!