De badkamer is niet alleen de plaats om maar even te douchen, het is een plek om even tot rust te komen en je wilt uiteraard ook een mooi aanzicht als je binnenstapt. Hieronder vind je enkele tips om je badkamer net wat luxer te laten tonen en te onderhouden.

De juiste materialen

Je kunt een badkamer erg modieus inrichten. Door bijvoorbeeld een moderne of vintage inrichting te kiezen geef je al een flinke verandering die de moeite waard zal zijn. Ook een landelijke look is zelfs mogelijk met hout! Hoewel bekend is dat hout normaliter niet geschikt is voor vochtige ruimtes, kan je kiezen voor houtwerk met de juiste duurzaamheidsklasse. Zo heb je toch de uitstraling die je wilt hebben zonder dat het materiaal verloren gaat door schimmels en rot. Daarbij kan je ook andere materialen gebruiken voor een houtachtige uitstraling: PVC & laminaat is zeer geschikt voor vochtige ruimtes en is beschikbaar met houten motieven.

Let op de ruimte!

Je badkamer inrichten kan erg leuk zijn met de juiste spullen en kasten, maar zorg dat de badkamer ook functioneel blijft. Een kleine badkamer zal helaas weinig ruimte hebben, dus zal je creatief moeten omgaan met je ontwerp. Je kunt uiteraard wel in de hoogte werken: hang kleine plankjes op om spullen op te zetten of gebruik smalle kasten. Zorg dat je douche ook groot genoeg blijft om fatsoenlijk te kunnen douchen. Ook al heb je de wens voor een bad, laat dat idee achterwege in een kleine ruimte.

Onderhoud

Niet alleen het uiterlijk en de ruimte van de badkamer is iets waar je op kunt letten voor een fijne plaats, zorg ook dat je let op het onderhoud van de badkamer. Verwijder liever wat vaker kalkaanslag van bijvoorbeeld glaswerk. Zo heb je een schone uitstraling wanneer je de badkamer binnenkomt. Let daarbij ook op dat je de afvoer van de kraan en eventueel toilet in goede, schone staat houdt. Er zijn diverse manieren om vervelende luchtjes tegen te gaan als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Maar welke afvoer heb je nodig? Dat hangt af van de ruimte natuurlijk, het liefst zorg je voor een efficiënte afvoer met zo min mogelijk bochten.

Verlichting

Uiteraard is verlichting altijd belangrijk in de badkamer. Standaard heb je een lamp die centraal hangt, maar wil je je badkamer luxer laten ogen, dan kan je bijvoorbeeld ook verlichting boven de wastafel hangen. Dat kan als hanglamp of aan de spiegel. Overdrijf echter niet!