Een toevoeging voor iedere badkamer: vierkante kranen

vierkante badkamerkraan

Toto Public à 684,86,-

Wie bezig is met het ontwerpen van een nieuwe badkamer weet dat er overal keuzes te maken zijn. Van de tegels tot het sanitair: de opties lijken eindeloos. Ook op het gebied van kranen valt er tegenwoordig genoeg te kiezen, zodat je je badkamer helemaal in je eigen stijl kunt inrichten. Zo is het ook mogelijk dat een kraan vierkant is. Deze vierkante kranen passen in allerlei verschillende badkamers, die allemaal een uniek karakter en uitstraling hebben. Voor welk type kraan je ook kiest, één ding is zeker: deze accessoire maakt iedere badkamer stijlvol.

Robuuste en industriele vierkante kranen

De industriële look is niet alleen maar voor professionele keukens en badkamers. Deze stijl is namelijk ook erg populair bij iedereen die houdt van de sterke uitstraling van deze badkamers. Een vierkante kraan past precies binnen dit plaatje. Neem bijvoorbeeld de elektronische kraan van TOTO. Dit exemplaar komt uit de public serie van het merk, en heeft de juiste robuuste uitstraling die bij een industriële badkamer hoort. De kraan is elektronisch, waardoor hij snel en gemakkelijk in gebruik is. De combinatie van simpele vormen en chroom als materiaal zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Een stijlvolle industriële badkamer draait namelijk helemaal om de balans tussen grove vormen en luxe materialen.

 

Strakke moderne vierkante kranen

vierkante kranen

Aquadesign Cristallo fonteinkraan à 79,-

Een vierkante kraan is de perfecte toevoeging aan een moderne badkamer. Ruimtes die volgens een moderne stijl worden ingericht werken namelijk veel met strakke vormen en rechte hoeken. Een kraan in deze stijl zorgt net voor dat kleine detail dat een moderne badkamer nodig heeft. Om dit detail subtiel te houden, kun je ervoor kiezen om een vierkante kraan te combineren met ronde elementen. Zo is deze gebogen kraan van Aquadesign Cristallo een speelse variant van de traditionele vierkante badkamerkraan. De gebogen vorm zorgt voor een mooi contrast met de strakke vormen die veel voorkomen in de moderne badkamer. Door met deze vormen te spelen creëer je de juiste uitstraling voor jouw badkamer: van strak tot speels, maar altijd met een modern tintje.

 

Uniek design

Een vierkante kraan hoeft nooit een synoniem te zijn voor simpel en saai. De luxe uitstraling van deze kranen is al duidelijk, maar er zijn ook exemplaren met een look die nog unieker is. Verschillende merken spelen graag met de mogelijkheden die vierkante kranen bieden. Door verschillende vormen met elkaar te combineren kan een strakke kraan spontaan veranderen in een designstuk. Neem bijvoorbeeld de supernova waterkraan van het merk Dornbracht. Dit merk probeert sanitairstukken te combineren met modern design, wat voor een prachtig eindresultaat zorgt.

vierkante badkamerkranen

Dornbracht Supernova à 546,77

De gekantelde kraan met scherpe hoeken zorgt voor speelsheid en moderniteit. Door voor een dergelijke kraan te kiezen krijgt de badkamer een minder simpele uitstraling, en is er net een element aanwezig dat de ruimte naar een ander niveau tilt.

 

De juiste keuze

Iedereen heeft zijn eigen smaak en voorkeuren wanneer het op het inrichten van een badkamer aankomt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke uitstraling past bij jouw stijl. Aan de hand van die stijl kun je een kraan kiezen die perfect aansluit bij de badkamer van je dromen. Of het nu industrieel, modern, of design moet zijn: door het grote aanbod aan kranen is er voor iedereen iets te vinden. Laat je inspireren door de huidige trends, of bekijk welke voorzieningen je fijn vindt. Een elektronische kraan met sensoren zorgt ervoor bijvoorbeeld dat je geen hendel meer nodig hebt om je handen te wassen. Of misschien wil je juist een kleine handdouche naast je kraan, waarmee je gericht kunt schoonmaken. Wat je ook kiest: een vierkante kraan is de perfecte toevoeging voor iedere moderne badkamer.