Triple glas is een effectieve, functionele methode om energie in je huis te besparen. Het is perfect voor ieder klimaat, maar vooral tijdens koude dagen is de isolatie die dit glas brengt onmisbaar. Het vermindert warmteverlies, zodat je kunt genieten van een gezellige sfeer, condensatie kunt verminderen en eventueel geluidsoverlast van buiten kunt minimaliseren. Driedubbel glas is aanzienlijk duurder dan enkel of dubbel glas, maar deze investering verdient zichzelf terug, omdat het je helpt energie te besparen. Het gaat bovendien langer mee. Meer weten? Wij vertellen je alles over de voordelen!

Triple glas is duurzaam

Niet alleen geven de gebruikte materialen extra steun aan je ramen, ze verhogen ook de duurzaamheid van de ramen. Driedubbele beglazing helpt een betere isolatie te creëren. Er gaat minder warmte verloren via de ramen, waardoor je van extra warmtebehoud geniet tijdens de koude winters. In de zomer zal het juist de warmte buiten de deur houden. De airco kun je dus langer uit laten staan en dat bespaart ook weer energie! 

Triple glas gaat lang mee

Dit extra dikke glas gaat jaren mee en zal minder snel beschadigen dan enkel of dubbel glas. Door de extra ruit is het raam slijtvaster en sterker dan andere soorten ramen. Om extra lang te genieten van je investering, is het belangrijk triple glas te kopen bij de juiste fabrikant, zoals Glasgigant. Ook moeten de ruiten door een deskundige worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het glas stevig geïnstalleerd is en geen warmte doorlaat. 

Verhelp geluidsoverlast met triple glas

Toenemende automobiliteit en andere industriële geluidsproducties kunnen geluidsoverlast geven in sommige buurten. Het installeren van driedubbele beglazing zorgt voor extra geluidsisolatie, waardoor je binnenshuis van meer rust geniet. De akoestische isolatie en de extra dikte van de ramen zorgen ervoor dat de geluidsgolven die normaliter het huis binnen zouden dringen, worden afgebogen. Dit is overdag prettig, maar zal ook zeker ’s nachts een verademing zijn. 

Op zoek naar triple glas? Informeer eens bij een specialist als Glasgigant en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.