Tegels in de badkamer

Waarom witte badkamertegels? De meeste mensen zullen in de badkamer kiezen voor het gebruik van tegels op de wanden en de vloer. Dit biedt dan ook diverse voordelen. In de eerste plaats zorgen tegels in de badkamer voor een strak en fris uiterlijk. Daarnaast zorgen de tegels voor een goede hygiëne in de badruimte. Tegels zijn goed schoon te houden. Tenslotte vormen de tegels, als ze tenminste met een goede lijm geplakt zijn, een waterdichte deklaag. Wat betreft sfeer en uitstraling kun je met badkamertegels werkelijk alle kanten op. Er is voor iedere stijl wel een geschikte tegel te vinden.

witte badkamertegels

Foto: www.wallsandfloors.co.uk

Badkamertrends 2016

Het is duidelijk waarneembaar dat de badkamer de laatste jaren een steeds prominentere plaats heeft gekregen in veel woningen. Na de hectiek van werk, kinderen en huishouden hebben veel mensen behoefte aan ontspanning en rust. Waar vind je dat beter dan in je eigen badkamer. Zeker als deze helemaal is aangepast aan jouw behoeften. De badkamertrends van 2016 spelen hier duidelijk op in. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Op deze manier wordt het nog eenvoudiger om te ontspannen in de badkamer.

Witte badkamertegels doen het goed

Wit is eigenlijk altijd wel veel gebruikt in de badkamer. Zelfs rond de Tweede Wereldoorlog waren er al vaak witte badkamertegels te vinden. Wit geeft dan ook al snel een gevoel van rust en ruimte. Hoewel wit altijd al veel gebruikt werd, is de huidige trend toch echt wel een grote verandering ten opzichte van de voorgaande jaren. De tegels mogen nu zo groot als je maar wilt. Vooral de afmeting van 30 bij 60 centimeter doet het erg goed. Afhankelijk van de wijze waarop je deze grote witte badkamertegels bevestigt, krijg je een bepaalde uitstraling in je badkamer. Plak je zo’n grote tegel horizontaal tegen de wand, dan krijg je echt een breedte effect. Plaats je hem echter op zijn kant, dan zul je zien dat de uitstraling weer totaal anders is.
witte badkamer tegels

Foto: www.nylafreedesigns.com

Witte badkamertegels in allerlei soorten en maten

Witte badkamertegels zijn in diverse uitvoeringen te koop. Denk bijvoorbeeld aan de keus tussen mat of glans. Daarnaast is er ook nog verschil tussen de onderlinge kleuren wit. Zo zijn er spierwitte tegels te krijgen, maar ook gebroken wit of crème. Een ander belangrijk onderscheid is of de tegel gerectificeerd is of niet. Bij gerectificeerde tegels zijn de voegen een stuk kleiner. Als je kiest voor witte tegels in de badkamer, kun je eventueel ook nog kiezen voor een combinatie met een andere kleur.

Voordelen van witte badkamertegelswitte badkamer

Een aantal voordelen van witte tegels op een rijtje:
– Stijlvol en strak
– Vaak goed te combineren met vloertegels
– Makkelijk te onderhouden
– Hygiënisch
– In allerlei maten beschikbaar

Badkamertegels kopen

Zijn jullie er helemaal uit en gaan jullie voor witte badkamertegels kopen? Probeer dan, voordat je naar de winkel stapt, goed voor ogen te hebben wat voor soort tegels je wilt hebben. Er is namelijk zoveel keus, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Witte tegels zijn bij diverse bouwmarkten en ook bij sanitairzaken te verkrijgen.