Elk huis is voorzien van één of meer spiegels. We kijken nu eenmaal graag naar onszelf en het is toch wel prettig om te weten hoe je haar zit voor je de deur uitgaat. Maar spiegels in huis hebben nog veel meer voordelen. Dit is waarom je interieur éigenlijk niet zonder spiegels kan:

1.Je huis wordt er lichter van…

Hoe groter het oppervlak van de spiegel, hoe meer licht deze reflecteert. Dus heb je een kleine, donkere hal? Kies dan voor een grote spiegel aan de wand en richt daar een mooie spot op!

2. … en ook een tikje ruimer

Zoals een witte vloer je huis groter doet lijken dan donker hout, zorgt een grote spiegel ervoor dat je woonruimte ‘groeit’. Door de reflectie van je interieur in de spiegel lijkt er zelfs nog een stukje kamer bij te komen. Dus wederom de boodschap: maak in een kleine ruimte juíst plaats voor een grote spiegel.

3. Een spiegel is de ideale sfeermaker…

Dit voordeel vraagt om enige uitleg, want puur en alleen een spiegelvlak draagt lang niet altijd bij aan sfeer. Maar er bestaan tegenwoordig zo verschrikkelijk veel leuke, vrolijke, kleurrijke, gezellige en originele spiegels dat deze woonaccessoire de ideale manier is om je ruimte van wat extra sfeer te voorzien! Kare Design is een mooi voorbeeld van een merk dat je ogen opent voor de wondere wereld van de spiegel: van houten zonnestralen tot brocante ornamenten, en van spiegels met LED-verlichting tot ware kunst.

4. … en leent zich uitstekend voor het benadrukken van een woonstijl

Vaak denken mensen dat ze hun hele interieur moeten omgooien om een nieuwe woonstijl te creëren, maar dit kan ook al met een aantal leuke accessoires! Geef je hal een retro look met een oranje muur en een houten spiegel met gekleurde vlakken. Breng een klassieke stijl naar je woonkamer met een brocante spiegel en een kroonluchter erbij. Of benadruk je design woonstijl door een artistieke spiegel boven de bank te hangen! Een spiegel doet meer dan je denkt, dus kijk gauw welke kamer in jouw huis er nog één kan gebruiken.