Bedenk van te voren goed wat je wilt

Wanneer je handig bent, dan kun je overwegen zelf de badkamer te verbouwen. Het slopen van de oude badkamer is voor iedereen nog wel te doen, maar er zijn wel een paar dingen waar je van te voren over na moet denken. Overweeg je alleen nieuw sanitair en wil je de bestaande tegels laten zitten? Wil je een wat grotere verbouwing en kies je voor nieuwe tegels en nieuw sanitair op dezelfde plek? Dit is voor een hele handige doe-het-zelver allemaal nog wel te overzien. Ga je voor een compleet nieuwe badkamer, waarbij alles anders wordt, dan is het al snel allemaal een beetje ingewikkelder. Wil je nieuw leidingwerk, nieuwe lichtpunten en misschien een extra muurtje in de nieuwe badkamer? De hulp van een goede vakman kan dan uitkomst bieden.

Hoe gaat de nieuwe badkamer er uit zien

Loop gewoon eens wat badkamerwinkels binnen om te zien wat er allemaal te koop is. Doe nieuwe ideeën op. Er is veel te kiezen op het gebied van sanitair, tegels en accessoires. Wil je een compleet nieuwe badkamer, bedenk dan of je een bad met douche wilt of alleen een douche. Of heb je altijd al een apart bad en een aparte douche willen hebben? Je kunt ook kiezen voor een enkele wastafel of een dubbele. Misschien wil je nu toch echt die WC in je badkamer? Bekijk ook de accessoires die gebruikt worden eens goed. Er zijn zoveel leuke accessoires te koop. Hiermee kun je elke badkamer een heel eigen uitstraling en stijl geven.

Hoe zit het met de tegels

Er zijn voor een badkamer vloertegels en wandtegels te koop. De vloertegels kunnen vaak ook op de wand. Wandtegels op de vloer leggen is meestal niet mogelijk. Wil je dus in de badkamer gebruik maken van maar één soort tegel voor zowel de vloer als de wand, dan moet je kiezen voor een vloertegel. Wil je twee of drie soorten tegels gebruiken, dan zijn er natuurlijk ook hele mooie combinaties te maken met vloer- en wandtegels. Leg gewoon eens wat tegels bij elkaar en kijk wat je mooi vindt. Probeer ook te bedenken welke kleur voegsel het mooiste uitkomt. Laat je adviseren door de vakman.

Maak een goed plan

Waar je ook voor kiest, maak van te voren een goed plan. Er zijn hele handige tools beschikbaar op internet waarmee je in 3D je nieuwe badkamer kunt ontwerpen. Bedenk ook van te voren hoeveel je wilt uitgeven aan de nieuwe badkamer. Ga je zelf verbouwen, maak dan ook een lijst met alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt.
Ga je de verbouwing uitbesteden, spreek dan je wensen en je budget goed door met de specialist en houd gedurende de verbouwing een oogje in het zeil.