Ze zijn onmisbaar en hoe groter de groep badkamergebruikers, hoe meer ze tussen het bad, de douche en de wastafel slingeren. Het gaat natuurlijk om handdoeken. Of beter gezegd: hand-, douche- en badhanddoeken. Want afhankelijk van het bedoelde gebruik zijn er meestal verschillende maten tegelijk in gebruik. Je zult dus moeten bekijken hoeveel handdoeken bij jou een ordelijke ruimte nodig hebben. Een plaatsje voor iedereen die eindelijk zijn handdoeken van handdoeken-discounter in de badkamer een plekje wil geven om ze netjes op te hangen, hebben we hier een paar ideeën.

Het handdoekhaakje is de eenvoudigste oplossing


Klein en functioneel gevormd, kunnen knoppen, beugels of staven aan de muur worden geschroefd of soms zelfs zonder boorgat worden verlijmd. Ze zijn bijzonder plaatsbesparend: de handdoek hangt aan de lus of de brede kant aan de haak en is altijd snel binnen bereik. Meerdere haken die naast elkaar zijn geplaatst kunnen zelfs de handdoeken van de handdoeken-discounter voor het hele gezin in de kleinste ruimte een plaats geven. Als iedereen zijn eigen haakje krijgt, kan er niets misgaan bij het snel pakken van de handdoek. Een deur-haakrail is uiterst praktisch en eenvoudig te bevestigen. Zet hem gewoon over de bovenrand van de deur en hij is klaar voor onmiddellijk gebruik.

Handdoekhouder naast de wastafel

Bij de wastafel is de behoefte aan een handdoek natuurlijk bijzonder groot. Geen wonder dat de handdoekhouders aan de wand tot de klassiekers in de badkamersfeer horen. Ze zijn meestal uitgerust met meerdere, vaak beweegbare armen, waarop twee of meer handdoeken losjes over elkaar gelegd kunnen worden. Dit betekent dat je handdoeken van de handdoeken-discounter altijd binnen bereik zijn wanneer je ze nodig hebt. Daarna kunnen ze snel drogen. Afhankelijk van het model kan de handdoekhouder ook aan de zijkant van de wastafelconsole worden bevestigd.

Het handdoekenrek

Grotere badhanddoeken drogen bijzonder goed als ze na gebruik over een rek worden uitgespreid. Er is een keuze uit handdoekhouders die aan de muur zijn gemonteerd. De meeste zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Afhankelijk van de beschikbare ruimte op de badkamermuur variëren de afmetingen tussen veertig en negentig centimeter. In veel uitvoeringen, van rechtlijnig tot nostalgisch ingericht, draagt de houder ook bij aan de stijl van de badkamer.

De handdoekenladder en de handdoekenhouder

Wie geen gaten in de muur wil boren, kan kiezen tussen houders die aan de douchewand kunnen worden opgehangen of mobiele handdoekhouders. Ze kunnen overal worden opgesteld en met hun vaak artistieke vormgeving een mooi figuur vormen naast het bad, de douchecabine of de wastafel. Geometrisch eenvoudig, stabiel gekruist of zelfs met het dubbele gebruik als plankje en zitje verrijken handdoekhouders de badkamer met een decoratief element.
De handdoekenladder is ook flexibel en nu erg in de mode. Hoewel het iets meer ruimte nodig heeft, bieden de sporten van de ladder ook ruimte voor een bijzonder groot aantal handdoeken van de handdoeken-discounter. Ze zijn verkrijgbaar in modern chroom, mooi hout of koel zwart.