Het inrichten van je badkamer is een uitdaging, je wilt én moet het in een keer goed doen. Ook wil je natuurlijk niet jarenlang vastzitten aan een horrorbadkamer. Het is daarom zeker de moeite waard om goed over de indeling na te denken. Wanneer je een badkamer gaat verbouwen of bouwen, wil je zonder te veel gedoe jouw droom werkelijkheid laten worden. In dit artikel geven wij je een aantal tips en tricks om de ruimte die je hebt optimaal te benutten.

Combineer op een efficiënte manier

Dat je slim om moet gaan met de ruimte die je hebt is logisch, maar niet makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan hoe je badkamermeubels op zo’n effectief mogelijke manier met elkaar combineert. Het kan heel simpel zijn, kies bijvoorbeeld voor een douche en ligbad in één. Het klinkt misschien niet hip in je oren, maar goede designers kunnen je hierbij helpen. Sanitairpakket beschikt over een ervaren team van ontwerpers die je maar al te graag helpen bij dit soort vraagstukken. 

De plaats van je meubels

Naast het combineren van meubels, is het plaatsen van meubels ook belangrijk. Plaats een toilet bijvoorbeeld zoveel mogelijk in een hoek, heb je ruimte over op je bovenverdieping? Laat dan het toilet weg van je badkamer en plaats het elders in huis. Vraag jezelf ook af waar je de radiator wilt hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk deze te combineren met een spiegel, handdoekenrek of badkamermeubel.

Laat je meubels zweven

Natuurlijk is een strakke muur zonder meubels gaaf om te zien, maar helaas zal dat niet altijd mogelijk zijn in de badkamer. Gelukkig kan een zichtbare strakke tegelvloer je datzelfde ruimtelijke gevoel geven. Door meubels als je wastafel, radiator en toilet zoveel mogelijk te laten zweven, creëer je een moderne en open ruimte. 

Doe badkamer inspiratie op

Om op zo’n effectief mogelijke manier jouw ideale badkamer te realiseren, is het dus belangrijk om je ruimte optimaal te benutten. Doe daarom vooral eerst badkamer inspiratie op voordat je gaat (ver)bouwen. Jezelf daarbij laten helpen of adviseren door professionals is nooit verkeerd.