Iedereen heeft het weleens meegemaakt, als student, op de sportclub of vroeger toen je bij vriendjes speelde. Als je bij een ander moest douchen of naar het toilet ging, kwam je in een badkamer terecht die wel erg grauw en donker was. Dat was niet alleen eng en spannend, maar ook vervelend. In een donkere badkamer zie je namelijk minder goed en is de kans op ongelukken groter. Maar wat moet je doen als je zelf een badkamer of toiletruimte hebt die nogal donker is? Dan kun je dit probleem op meerdere manieren aanpakken. Dit blog zet de vier slimste maatregelen op een rij die je in dit geval kunt nemen om je badkamer weer lichter te maken en zo volop ‘in de schijnwerpers’ te zetten.

Zorg voor meer licht via grotere vensters of een dakkapel

Als je een badkamer op zolder hebt zonder een vensterraam in de buurt, kun je een stijlvolle dakkapel plaatsen overwegen. Een dakkapel plaatsen heeft op het gebied van lichtinval interessante voordelen. Zo kun je door grote raamvensters te gebruiken veel extra licht op zolder binnenhalen, waardoor je badkamer van binnen meteen een stuk lichter wordt. Een bijkomende pro van een dakkapel plaatsen is dat dit bonus licht gratis is: je betaalt er niets voor en hoeft de verlichting minder vaak aan te zetten. Verder haal je door het gratis zonlicht ook extra warmte je woning binnen. Hierdoor kun je besparen op de stookkosten!

Kijk kritisch naar de verlichting en pas die aan

Is jouw badkamer of doucheruimte donker, ondanks dat je een goede basisverlichting in je badkamer hebt? Dan kan het zijn dat je de lichtsterkte van de lamp moet verhogen. Overweeg in dat geval om betere en fellere lampen te kopen, die qua lichtsterkte in een hogere categorie lumen zitten. Je zult direct merken dat jouw badkamer een stuk comfortabeler wordt voor je ogen en je minder snel vermoeid raakt dan eerder!

Kies voor een lichtere kleur wand- of vloerbekleding

Wil je een badkamer of een andere ruimte in je woning lichter én ruimer laten lijken? Dan is het belangrijk om te kiezen voor wandbekleding en een vloer in lichte kleuren. Dat kunne witvarianten zijn, een lichte kleur geel of bijvoorbeeld lichtgrijze kleuren soorten. Het effect van lichte kleuren tegels en vloerbedekking is dat de betreffende ruimte er hierdoor groter en ruimer uit gaat zien. Verder wordt alles in de badkamer beter zichtbaar.

Plaats een glasraam in de wand van je badkamer

Is jouw badkamer direct verbonden met een buitenmuur? Dan is een goede oplossing voor de donkerheid in die ruimte het plaatsen van een glazen raam. Kies hierbij wel voor een glas venster dat geopend kan worden, want zo kun je direct na het douchen of baden gelijk de badkamer ventileren! Zo sla je twee vliegen in één klap!