De badkamer is misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt als het gaat om LED verlichting, maar er bestaan wel degelijk tal van mogelijkheden om beide perfect op elkaar af te stemmen. Het is hoe dan ook oppassen met verlichting in een badkamer, alleen al omdat er sprake is van een vochtige omgeving. En dat vereist extra veiligheidsmaatregelen bij het plaatsen van lampen.

Een goede manier om toch van LED verlichting te kunnen genieten in de badkamer, is door middel van LED strips. Wat deze zijn en welke voordelen ze bieden, zijn twee belangrijke vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

LED strips

Wat is een LED strip?

Een LED strip is eigenlijk een soort lamp, in de vorm van een platte strip of strook. Een dergelijke lamp biedt de combinatie tussen eenvoud en stijl, en is dan ook de perfecte vorm van verlichting in ruimtes zoals de badkamer. De strips worden eenvoudigweg aan de muur of het plafond bevestigd, en vragen dus niet meer werk en onderhoud van een doorsnee lamp.

Een dergelijke LED strip biedt tal van voordelen, en een overzicht daarop is dan ook belangrijk:

  1. Een LED strip is modern

Eerst en vooral ogen dergelijke strips heel strak en eenvoudig, waardoor ze perfect in een moderne stijl passen. Als je badkamer bijvoorbeeld met effen, strakke tegels is uitgerust en ook het douche of het bad eerder aan de moderne kant zijn, dan zijn dergelijke lampen daar de perfecte aanvulling op.

  1. LED strips verlichten goed

Een goede verlichting is een van de belangrijkste factoren bij een badkamer, zeker omdat veiligheid en comfort daar centraal staan. Als je je badkamer wil uitrusten met lampen die aan beide bijdragen, dan is kiezen voor LED strips een logisch beslissing. Op die manier worden douchen en baden niet enkel veiliger, maar ook veel aangenamer!

  1. LED strips komen in uiteenlopende soorten

Daarbij is het aanbod aan verschillende LED strips erg groot, waardoor zowat elke stijl wel een oplossing vindt. Van hele moderne, strakke strips tot eerder traditionele, versierde varianten, alles is mogelijk. Op die manier is het altijd mogelijk om kwaliteit en stijl te combineren – welke inrichting je ook hebt!

  1. LED strips zijn duurzaam

Tenslotte, en dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor LED verlichting in het algemeen, zijn LED strips erg duurzaam. Dergelijke lampen gaan tot wel 10 keer zo lang mee als gewone, traditionele lampen, en dat maakt ze dan ook de perfecte oplossing voor huishoudens die de duurzame kant op willen gaan!

Het is overduidelijk dat kiezen voor LED strips heel wat meerwaarde zal toevoegen aan de badkamer, zowel op het vlak van stijl als veiligheid en comfort. Afhankelijk van de inrichting en stijl van de badkamer is het natuurlijk een kwestie van kiezen voor een  andere strip, maar de uitgebreide keuze maakt dit hoe dan ook een interessante zoektocht. Hou er bij het kopen van LED strips in de badkamer wel rekening mee dat de badkamer een erg vochtige ruimte is. Hiervoor kunnen specialie waterdichte LED strips met IP44 worden gebruikt. 

 Bijdragen aan zowel de stijl van uw eigen woning als het milieu begint bij kiezen voor duurzame, milieuvriendelijke en stijlvolle LED strips!