Heb je last van kalkaanslag op je tegels? Gelukkig betekent dat niet direct het einde van de wereld. Er zijn namelijk heel veel verschillende manieren waarop je hier weer vanaf kunt komen. Kalkaanslag op je tegels verwijderen kan natuurlijk met hele dure middeltjes die je in de winkel koopt. Vaak zijn grootmoeders tips echter minstens zo goed voor het verwijderen van kalkaanslag op je tegels. Hieronder kom je alles te weten over kalkaanslag op je tegels!

Hoe voorkom je kalkaanslag?
Kalkaanslag op je tegels verwijderen kan op verschillende manieren. Voorkomen is echter altijd een stuk beter dan genezen. Kalk komt in de meeste gevallen door water. Wanneer je ervoor zorgt dat deze goed droog zijn en blijven, voorkom je vaak al de meeste kalkaanslag. Vooral op tegels in de badkamer of in de buurt van andere waterbronnen is dat van groot belang.

Kalkaanslag tegels verwijderen
Toch last van kalkaanslag? Gelukkig is het verwijderen van kalkaanslag op je tegels niet ingewikkeld. Er zijn tal van grootmoeders tips waarmee je dit kunt doen. Verreweg de meest eenvoudige en effectieve wijze is door met azijn te werken. Dep een doek in azijn en veeg over de tegels. Wanneer het echt hardnekkig is kun je kalkaanslag tegels verwijderen door een doek volledig te doordrenken met azijn en deze vervolgens op de tegels te liggen. Na een paar uur inwerken zijn zelfs de meest hardnekkige kalkvlekken verdwenen!

Krijt
Er zijn echter nog veel meer handige tips wanneer je last hebt van kalkafzetting op bijvoorbeeld tegels. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van een schuurmiddel en is ook krijt zeer geschikt wanneer je de kalk wilt verwijderen. Het grote voordeel van deze manier van het verwijderen van kalk is dat je direct ook andere problemen aanpakt zoals vuil en vetaanslag. Wellicht is het juist daarom zo populair. Het is trouwens wel verstandig om altijd in je achterhoofd te houden dat je azijn en vloeibare zeep niet tegelijk moet gebruiken, zeker niet bij een toilet of gootsteen. Deze twee middelen reageren sterk op elkaar waardoor het juist averechts werkt!

Karnemelk
Kalkaanslag op je tegels verwijderen kan ook door gebruik te maken van tandpasta. Dat is namelijk echt niet alleen maar handig voor het schoonhouden en schoonmaken van je tanden. Wanneer er kalkaanslag op je tegels te zien is, kun je deze verwijderen door een klein beetje tandpasta op een schuursponsje te doen. Even goed wrijven en de kalkaanslag is direct verdwenen! Heb je karnemelk in huis? Ook daarmee is het verwijderen van kalkaanslag op je tegels goed mogelijk! Juist wanneer het hardnekkige vlekken zijn, kan dit dé oplossing vormen. Dep daarvoor een theedoek in de karnemelk en plak deze theedoek een nachtje tegen de tegels met de vlekken aan. Even afspoelen en klaar ben je!