Oorzaken van te donkere en krap ogende badkamers

In badkamers kan het op een vervelende manier donker en voor het gevoel krap en benauwd zijn. Als er bijvoorbeeld geen ramen in de badkamer zitten, komt er sowieso al weinig zonlicht naar binnen en lijkt de badkamer kleiner dan deze is. Kunstmatig licht in badkamer zonder raam aanbrengen is dan noodzakelijk. Verder kan het in de badkamer donker zijn als je bijvoorbeeld spaarlampen gebruikt. Bij spaarlampen duurt het vaak even voordat de lampen op volle lichtsterkte zijn, waardoor je de eerste minuten in een donkere schemerige zit. En dat is vervelend als je haast hebt. Een laatste veelvoorkomende oorzaak van een te donkere badkamer is te weinig verlichting. Meestal hebben badkamers een plafondlamp, maar deze volstaat vaak niet. Door een badkamerspiegel met verlichting en extra spotlichtjes in te bouwen, wordt de badkamer al een stuk helderder en visueel ruimer. Badkamer inspiratie om deze ruimte beter ver;licht en daarmee groter te laten lijken, vind je hieronde

Kies voor een verlichte badkamerspiegel

Een badkamerspiegel met verlichting lost al een hoop donker in de badkamer op. Met name led verlichting in spiegels is een strak idee als je een badkamer inspiratie zoekt. Zo kun je led strips aanbrengen langs de spiegelranden, maar ook kiezen voor spiegels met led-verlichting in de kastjes naast de spiegel. Open je een spiegelkast, dan is deze meteen goed verlicht.

Speel met meerdere spiegels en creëer een groot ruimtelijk effect

Optisch ruimte creëren in de badkamer kan perfect door te spelen met spiegels. Dit kan op twee manieren. Zo kun je spelen met spiegels door twee spiegels tegenover elkaar te plaatsen, zodat de badkamer visueel groter lijkt. Mooi hierbij is ook dat je jezelf goed kunt zien als je doucht, wat veel mensen best wel prettig vinden.

spelen met spiegels

Gebruik led spotjes

Extra ruimtegevoel en licht in badkamer zonder raam bereik je ook door extra spotlampjes, liefst met dimmer, in het plafond of de zijwand te plaatsen. Qua badkamer inspiratie is er op het gebied van led-spotlights veel te ontdekken. Er is namelijk qua lichtsterkte, specifieke kleuren en modellen spotlampen enorm veel keuze. Natuurlijk kies je hierbij voor een kleur en verlichtingssoort die goed bij de stijl van jouw badkamer past. Sowieso is het aan te raden om bij gebrekkig licht in badkamer zonder raam altijd extra spotlampjes op de donkerste plekken in te bouwen. En dan geen spotjes met spaarlampen maar met led-verlichting, zodat de badkamer direct goed is verlicht als je de lampjes aanzet.