Wat een droombadkamer is, kan natuurlijk voor iedereen verschillend zijn. De een houdt van een donkere en strakkere stijl en de ander misschien wel van lichte en natuurlijke materialen. Toch maakt het niet uit wat nou precies jouw stijl is, je kunt van elke badkamer een droombadkamer maken die bijdraagt aan een fijn en comfortabel gevoel. Het is de kunst om een goed gevoel te krijgen in je badkamer, zodat jij elke ochtend begint als een prinses!

Let the light come in!

Ja, iets wat heel fijn en belangrijk is, is dat er genoeg licht in de badkamer komt. Zo komen de muren niet op je af en kun jij je badkamer ook nog eens goed laten ventileren. Dit is belangrijk, anders is de kans groot dat het vocht in de badkamer nergens heen kan en er schimmel in de badkamer ontstaat. Heb je een kleinere badkamer tussen andere kamers in? Dan is een dakraam of een mechanisch ventilatiesysteem een goed alternatief. Zo kun je tijdens een heerlijk stomende douche of warm bad goed adem kunnen halen, zonder benauwd te worden. Natuurlijk gaat de oude (vervuilde) lucht er ook uit en nieuwe frisse lucht erin. Zo wordt het vocht goed afgevoerd en krijg je geen last van schimmelvorming en verkleuringen van muurverf, en nog veel beter: hoe fijn is het om lekker vanuit bad een mooie blauwe lucht te zien (of misschien wel sterren)?!

Feeling hot hot hot

Iets wat over het algemeen ook als erg prettig wordt ervaren, is dat je badkamer lekker warm is. Het is verschrikkelijk uit een lekkere warme douche (of warm bad) te stappen en een ijzige lucht tegemoet te komen. Om dit voor jezelf beter te maken, zeker tijdens de koudere winterdagen, kun je voor verwarming kiezen in een badkamer. Zo kun je een radiator in de badkamer laten plaatsen, zodat je handdoeken en misschien wel je kleding lekker voor verwarmd zijn. De échte prinsessen onder ons kiezen ook voor vloerverwarming. Heb je al een radiator of andere verwarming in de badkamer? Zorg dat je cv-ketel (bijvoorbeeld ATAG) regelmatig gecheckt wordt. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan, zoals een koude ruimte of nog erger: een ijskoude plens water over je heen!

Altijd visite-ready

Verwacht jij (onverwachts) bezoek en is de enige wc in jouw badkamer te vinden? Dan heb je misschien niet echt de tijd gehad om de badkamer schoon te maken. Zorg daarom altijd dat je reinigingsdoekjes in huis hebt. Zo haal je snel een doekje (incl. schoonmaakmiddel) door je wasbak, over je wc-bril, douchekuip en/of badkuip, en hierdoor lijkt het alsof je uitgebreid te tijd hebt genomen om je badkamer schoon te maken. Verder kun je de badkamer nog extra gezellig maken door (geur)kaarsen neer te zetten en aan te doen als je bezoek er is.