Daar is hij dan, ons eerste droomhuis! Na beiden jarenlang op een studentenkamer te hebben vertoefd met schimmelende badkamers, krakende vloeren en lekkende kranen hebben we dan eindelijk ons eigen huis gevonden. Het is niet heel groot, maar beschikt in ieder geval over een eigen badkamer, want wat keken we daar naar uit: een eigen badkamer!

De meeste mensen hebben vaak al wel ideeën over de inrichting van de woonkamer en de keuken, maar de badkamer is minstens zo belangrijk. Vaak de eerste en de laatste ruimte waar je je gedurende de dag bevindt. Maar ook een heerlijke ruimte om je te kunnen terugtrekken; lekker badderen en douchen. Daarom hebben we extra aandacht besteed aan de inrichting van onze badkamer. We wilden dat deze aanvoelde alsof je in een 5-sterren hotel in Milaan bent. Dat is in ons optiek toch echt de beste plek om de dag te beginnen en te eindigen.

Duurzame luxe

We wisten al helemaal hoe we het wilde hebben; dubbele marmeren wastafel, grote spiegel met verlichting erachter, een inloopdouche met regendouchekop, vrijstaand bad, mat zwarte kranen en mooie grote tegels. Dit alles afgestyled met grote planten en XXXL fluffy sauna handdoeken. Love it!

Naast het feit dat het de uitstraling van een 5-sterrenhotel moest hebben, vinden we duurzaamheid ook heel belangrijk. Materialen die lang meegaan, waterbesparende douchekoppen, maar ook de manier hoe materialen en producten geproduceerd worden.

Alles bij elkaar leek het ons, de luxe uitstraling van een hotel badkamer in combinatie met de duurzaamheid, een onmogelijke opgave zonder dat je gelijk een dubbele hypotheek op je huis moet nemen. Dachten we. Totdat we de artikelen van Mastello tegenkwamen.

Solid surface badmeubels

Ons oog viel erop toen we op zoek gingen naar een betaalbare marmeren wastafel. Marmer is prachtig materiaal, maar we zijn ook maar gewoon mensen en ik zag de eerste vlekken, krassen en dutjes er alweer op zitten. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mastello. Ze hebben een, bijna niet van echt te onderscheiden, marmeren look- a-like wastafel, gemaakt van het materiaal ‘solid surface’. Solid surface betekent letterlijk ‘solide oppervlakte’ en is een duurzaam materiaal. Het materiaal voelt niet koud aan, kan volledig op maat, naadloos gemaakt worden en is hygiënisch en vochtbestendig. En niet geheel onbelangrijk, een heel stuk goedkoper dan het Italiaanse marmer dat wij in gedachten hadden.

Vriendelijk voor het milieu

Een ander belangrijk element vinden we het energieverbruik. Naast zonnepanelen en regentonnen, zijn we ook overgestapt naar waterbesparende kranen. Nu is een regendouche per definitie niet heel goed voor het milieu door de grote hoeveelheid water die het verbruikt. Maar tegenwoordig zijn er heel veel douchesets die, dankzij smart engineering, wel het comfort geven die je verwacht van een regendouche, maar toch aan waterbesparing doen. Ook daar heeft Mastello een super uitgebreid assortiment en ja, ook in het zwart.

Al met al hebben we nu een heerlijke plek waar we de dag beginnen en eindigen in onze hotel badkamer in eigen huis!