Frisse, witte muren laten een ruimte er meestal groter, helderder en schoner uitzien. Het probleem met witte muren is echter dat ze gemakkelijk vuil worden, of het nu gaat om slijtage door bewegende meubels of vingerafdrukken van kleintjes. Het is moeilijk om een ​​huis er fris uit te laten zien als de muren vies zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je muren er weer spik en span uit te laten zien. Lees verder voor een paar eenvoudige methoden die ervoor zorgen dat jouw muren er in een mum van tijd weer schoon uitzien.

Hoe vaak moet je je muren schoonmaken?

Muren worden meestal pas goed schoongemaakt tijdens grondige schoonmaakbeurten of voor belangrijke huisgebeurtenissen, zoals verhuizen of een feestje. Onze muren kunnen echter vies worden van dat feestje of in de warmere maanden wanneer we onze ramen openen om de frisse lucht, en daarmee het stof, binnen te laten. Eigenlijk moeten muren daarom vaker worden schoongemaakt, vooral in huizen met kinderen en huisdieren. 

Wat je nodig hebt om je muren weer mooi wit te krijgen:

Schoonmaakspullen

1 spons

1 microvezel handdoek of doek

1 rol keukenrol

Schoonmaakproducten

Allesreiniger

Mild afwasmiddel

Zuiveringszout

beste manieren om je witte muren schoon te maken

Hoe witte muren op de juiste manier schoon te maken?

Beoordeel de schade en pak het materiaal dat je nodig hebt. Waar heb je precies mee te maken? De grootte en het type vlek of markering bepalen in hoge mate welke benodigdheden je nodig hebt. Voor het grootste deel kun je elke vlek aanpakken met een zachte spons of microvezeldoek, maar voor extra hardnekkige dingen heb je misschien een schrobborstel nodig.

Begin met afstoffen van plafond tot vloer

Als je gaat beginnen, pak dan een laddertje, een vochtige microvezeldoek en ga aan de slag. Zorg ervoor dat je de microvezel controleert terwijl je werkt, spoel hem uit en wring hem uit als hij vuil wordt. Je kunt hier een paar sprays allesreiniger aan toevoegen als je wilt, maar het is niet helemaal noodzakelijk, het is meer een persoonlijke voorkeur.

Als je extra slim te werk wil gaan, gebruik dan een gereedschap met een uitschuifbare arm die in hoge hoeken kan reiken, zodat je in een keer door kunt met het schoonmaken van je muren.

Methode 1: Allesreiniger

Je kunt elke allesreiniger combineren met een microvezeldoek, doek of keukenrol, al naar gelang je voorkeur. Probeer een allesreiniger te kiezen met een bijna zeepachtige textuur. Je zult waarschijnlijk dezelfde gebruiken waar je ook de vetresten in de keuken mee aanpakt. Deze werkt het beste voor het schoonmaken van plakkerige rommel, bijvoorbeeld als er wat eten of drinken op je witte muur is gemorst. De allesreiniger methode werkt het beste als je een vlek direct weg wil hebben.

De beste manieren om je witte muren schoon te maken

Methode 2: afwasmiddel en een zachte spons

Laat je niet misleiden door de naam van het product – afwasmiddel is eigenlijk een fantastische reiniger voor oppervlakken in je hele huis, van werkbladen tot tapijten. Probeer te kiezen voor een milde afwaszeep die geen agressieve chemicaliën bevat. Voor een vlek die niet helemaal weg gaat, pak je een zachte spons, maak je hem nat, voeg je een dot afwasmiddel toe en schuim je de vlek op. Wrijf zachtjes over de vlek tot je schuim ziet, laat het even zitten en veeg het dan schoon met een natte microvezeldoek. Mogelijk moet je het proces twee of drie keer herhalen om de muur echt schoon te krijgen.

Methode 3: Baking Soda Pasta

Heb je een heel hardnekkige vlek die niet weg wil? Probeer deze natuurlijke remedie voor alle soorten vlekken en oppervlakken:

Pak wat zuiveringszout en een kom; maak een pasta met behulp van drie delen zuiveringszout op een deel water. Het moet een enigszins plakkerige textuur hebben, dus pas je verhouding daarop aan. Verspreid de pasta voorzichtig op de muur met een natte spons. Laat het daarna zitten: hoe langer, hoe beter. Zodra de plek voldoende is doorweekt, veeg je deze schoon met een vochtige microvezel doek of keukenpapier.

Methode 4: Magic Eraser

Nog steeds geen geluk? Als al het andere faalt, is het tijd om de grote kanonnen tevoorschijn te halen. Maak een Magic Eraser nat en veeg de vlek of schaaf voorzichtig af totdat de muren schoon zijn. Magic Erasers zijn zo sterk dat er weinig tot geen kracht voor nodig is. In plaats daarvan is het verstandig om goed op te letten en te zorgen dat je juist niet te grondig te werk gaat! Wees voorzichtig bij glanzende en halfglanzende geverfde muren. De Magic Eraser kan een merkbare ‘doffe’ plek achterlaten bij agressief gebruik tijdens het schrobben.

Lees ook: Douchecabine schoonmaken