Elke inrichting van een huis heeft ze: woonaccessoires. Soms zijn ze aanwezig door toeval, omdat je de accessoire van iemand hebt gekregen, of omdat het bijvoorbeeld een erfstuk is, maar meestal wordt een woonaccessoire doelbewust uitgekozen. Ze zijn namelijk ideaal om wat detail in je interieur aan te brengen en daarnaast zijn ze makkelijk aan te schaffen omdat je over goedkope woonaccessoires kunt vinden.

Een leuke kleur op de muur, een mooi vloerkleed op de grond of een eettafel die als echte eyecatcher in je woning staat, allemaal zaken die je interieur kunnen bepalen. Echter kun je dit interieur pas echt afmaken met leuke woonaccessoires en aangezien dit niet veel geld hoeft te kosten, kun je die ook makkelijk vervangen. Hieronder zetten we wat leuke woonaccessoires voor je op een rijtje. Om je een idee te geven van wat mogelijk is en je hopelijk te inspireren. Enjoy!

Kies iets speciaals: een tafelboek

Woonaccessoires worden vaak gebruikt om een plekje in huis wat meer sfeer te geven. Een perfecte accessoire voor dit doel is het tafelboek. Door een mooi (foto) boek op tafel te hebben liggen, kun je wat meer van je smaak laten zien en heb je direct een gespreksonderwerp als er bezoek is.

Maak een gallery wall door verschillende lijsten te gebruiken

Een gallery wall is een leuke aankleding van jouw wanden. Dit kun je zo spannend maken als je zelf wil. Wij hebben gekozen voor een rustige uitstraling met natuurlijke kleurtinten aan de muur. Wil je voor wat meer kleur gaan? Kies dan voor gekleurde posters op elkaar afgestemd en houdt de basis van de lijstjes neutraal. Wil je het wat speelser maken? Zorg dan voor verschillende formaten lijstjes en hang ze niet allemaal strak naast elkaar op.

Vazen: de perfecte woonaccessoires

Vazen zijn de ideale woonaccessoires voor in huis. Ze zijn te vinden in de meest uiteenlopende kleuren, formaten en vormen. Je kunt er dus altijd wel één in jouw smaak vinden. Daarnaast kun je ze natuurlijk ‘vullen’ hoe je wil. Vaak wordt er gekozen voor een bos bloemen, maar wat dacht je van een tak of een pampa?

Een dekentje is stijlvol én praktisch

Hoe fijn is het om ’s avonds heerlijk op de bank te kruipen met een lekker dekentje over je heen? Je zou rond deze tijd van het jaar verwachten dat het niet meer nodig is, maar helaas komen er nog wat natte en koude dagen aan. Een kleedje mag dan dus niet ontbreken.