Heb je een badkamerverbouwing op de planning? Dan mogen we je feliciteren. Het verbouwen van je badkamer is namelijk altijd een goed plan. Je creëert voor jezelf veel meer comfort en luxe. Douchen en/of baden in een gerenoveerde badkamer is meer dan heerlijk. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een regendouche of een jacuzzi.
Veel mensen die hun badkamer gaan verbouwen kiezen standaard voor het bekleden van de wanden en de vloer met tegels. Maar er zijn tegenwoordig steeds meer huiseigenaren die besluiten om voor een wand of vloer zonde badkamertegels te kiezen, zoals een houten badkamervloer of een gietvloer. Wil je ook graag een badkamer zonder tegels? Omdat je een strakke vloer wilt of geen zin hebt om telkens de tegelvoegen schoon te hoeven maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder lees je alles over de opties als je een badkamer wilt bouwen zonder tegels te gebruiken.

Kies voor een stoere houten badkamervloer

Een van de grootste trends van dit moment is het plaatsen van een badkamervloer van hout. Een houten badkamervloer ziet er gezellig en authentiek uit. En een houten vloer in de badkamer is, dat verwachten veel mensen niet als ze van dit fenomeen horen, volledig waterbestendig en dus goed te gebruiken in combinatie met een regendouche. Het voordeel van een strakke houten vloer in de badkamer leggen is, naast de authentieke en tijdloze look die je hiermee creëert, ook het gemakkelijke schoonmaken van dit type vloeren. Kies je voor een badkamervloer van hout, dan kies je voor een hygiënische vloer!

Een gietvloer in de badkamer kan ook

Een gietvloer in de badkamer is de laatste jaren ook in opkomst. Het fijne aan een gietvloer is de strakke en vochtdichte afwerking. Verder kan dit type vloer in allerlei kleuren, motieven en looks uitgevoerd worden. Een derde grote voordeel van deze vloer is de scherpe prijs. En, ook dat is prettig: gietvloeren kunnen voorzien worden van vloerverwarming en zorgen zo voor nog meer comfort tijdens het douchen of baden. Een slimme keuze dus voor wie hoge eisen stelt aan zijn of haar badkamervloer!

Wand- en vloerpanelen

Wil je graag een strak afgewerkte en gemakkelijk schoon te maken badkamer? Dan kun je ook gaan voor een afwerking met wandpanelen en vloerpanelen van beton of waterbestendige kunststof. Een ander groot pluspunt van deze optie is dat er qua design en kleursamenstelling veel mogelijkheden zijn. Ook zijn de panelen ideaal om te gebruiken in combinatie met een regendouche, een klassiek bad of een jacuzzi. Laat je adviseren door een badkamerspecialist over de talrijke mogelijkheden om jouw badkamer te ontwerpen!