Een bad in de slaapkamer is helemaal hip. Het geeft een gevoel van luxe, en het doet denken aan een mooie suite uit een vijf sterrenhotel. Je kunt natuurlijk kiezen voor een klassiek ovaal bad in de slaapkamer, maar ook een rond bad in de slaapkamer of juist een vierkant bad in de slaapkamer kan een mooie eyecatcher zijn.

Voor- en nadelen

Hoewel een bad normaal gesproken in een badkamer hoort, is het helemaal niet zo’n gek idee om een bad in de slaapkamer te zetten. Het is bovendien een mooi pronkstuk, en na een lange dag is niks heerlijker dan meteen in bed kruipen na het nemen van een warm bad. Bovendien is het de ideale oplossing als je wél graag een bad wilt, maar deze niet in de kleine badkamer past.

Wel moet je rekening houden met het vocht dat een bad met zich meebrengt. Zorg er daarom voor dat de vloer rondom het bad vochtbestendig is. Daarnaast is een goede ventilatie ook een must om vervelende schimmels en vochtproblemen te voorkomen. Controleer daarnaast ook of het leidingwerk wel naar de slaapkamer geleidt kan worden, en of de vloer van de slaapkamer sterk genoeg is voor een bad.

ovaal bad in slaapkamer

Bette Home oval à € 4263,-

Ovaal bad in de slaapkamer

Een ovaal bad kan een klassieke uitstraling hebben als het bad bijvoorbeeld pootjes heeft en wit is. Maar een ovaal bad kan ook een robuuste look hebben. Het Bette Home Oval Silhouette-bad heeft geen armsteunen, handgrepen of pootjes en is daarom zeer modern. De zwarte buitenzijde contrasteert met de witte binnenkant van het bad. Dit zorgt voor een strakke uitstraling. Zet zo’n klassiek bad in de slaapkamer, en voilá: je creëert je eigen, chique hotelkamer. Hou je het liever simpel, dan is Sub 190 bad vrijstaand ideaal. Dit bad is helemaal wit, en past dus goed bij ieder interieur.

ovaal bad in de slaapkamer

Sub 190 à €688,-

Rond bad in de slaapkamer

Heb je liever geen klassiek bad in de slaapkamer, maar ben je juist op zoek naar een bad dat minder voor de hand liggend is? Ga dan voor een rond bad. Hier kun je misschien minder makkelijk languit in ontspannen, maar het voordeel is dat je wel met meerdere personen in dit bad kunt zitten.

vierkant bad in de slaapkamer

Sub 188 bad à €869,-

Vierkant bad in de slaapkamer

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bad dat met een hoekige uitstraling. Sub 188 bad vrijstaand is met haar afmetingen van 180cm bij 80cm ideaal als je lekker wilt kunnen ontspannen. De rechthoekige vorm is net even anders dan je misschien gewend bent, maar zorgt in de slaapkamer absoluut voor een luxueus gevoel.

bad in slaapkamer

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/explore/tumblr-rooms/