Natuursteen in je badkamer

Natuursteen is een tegelsoort die steeds meer gebruikt wordt in de badkamer. Natuursteen ziet er niet alleen trendy en sfeervol uit, maar het is bovendien eenvoudig te onderhouden voor een lange levensduur. Twijfel jij om natuursteen in de badkamer te nemen? Lees dan meer over deze steensoort in dit artikel. Op deze pagina lees je niet alleen in welke badkamers natuursteen mooi staat, maar ook welke mogelijkheden je hebt als je natuursteen in de badkamer wil laten plaatsen.

natuursteen in de badkamer

afbeelding:  www.tonkesnatuursteen.nl

Natuursteen in de badkamer: in wat voor badkamer is het geschikt?

Natuursteen is erg veelzijdig en dit betekent dat deze steensoort in verschillende soorten badkamer geplaatst kan worden. De steensoort staat erg mooi in een badkamer met industriële en moderne look, maar ook in een landelijke badkamer. Heb je een badkamer met industriële of moderne look, dan heb je vaak een vrij sobere en eenvoudige inrichting zonder al te veel accessoires en meubeltjes. Natuursteen past hier prima bij, simpelweg omdat deze uniek steen dan extra goed opvalt. In een landelijke badkamer doet de steensoort het ook goed en dit komt omdat het natuurlijke element van de steen hier extra goed naar voren komt. Door natuursteen te combineren met hout en landelijke elementen in de badkamer, krijgt de ruimte een extra natuurlijke look.

Omdat er zo veel verschillende soorten natuurtegels zijn, past natuursteen in feite in iedere badkamer. Ook als je een wat ouderwetse badkamer hebt, als je een kleine badkamer hebt of als je juist een hele grote badkamer hebt die je wat meer sfeer wil geven, is natuursteen geschikt. Door de verschillende soorten natuurtegels te bekijken, kom je er vanzelf achter of deze steensoort bij jouw huidige badkamer past.

natuursteen badkamer

afbeelding:  www.tonkesnatuursteen.nl

De vele mogelijkheden van een badkamer met natuursteen

Veel mensen denken bij een badkamer met natuursteen meteen aan een ruimte met natuursteen op de grond. Het is zeker mogelijk om natuursteen op de grond te laten leggen en je badkamer op deze manier een extra natuurlijke uitstraling te geven, maar er zijn nog meer opties.

Zo kun je er ook voor kiezen om de wand van je badkamer met natuurtegels te laten bedekken, zodat je altijd tegen mooie en natuurlijke tegels aan kijkt. Daarnaast is het ook mogelijk om enkel de wand in de (inloop)douche met natuursteen te laten bedekken, zodat dit deel van de badkamer extra goed opvalt. Tot slot kun je er ook voor kiezen om natuurstenen meubelstukken aan te schaffen voor je badkamer, bijvoorbeeld door een wastafel van natuursteen te kopen. Een subtiele manier om natuursteen aan je badkamer toe te voegen, maar het laat je wastafel wel extra opvallen.

natuurstenen wastafel

afbeelding:  www.tonkesnatuursteen.nl

Je kunt er zelfs voor kiezen om de hele badkamer te verrijken met natuursteen, bijvoorbeeld door de vloer en de wanden met (dezelfde) natuursteen te bedekken en dezelfde natuursteen ook als achterwand van de douche te gebruiken. Door een wastafel aan te schaffen van een ander soort natuursteen, geef je jouw badkamer echt een natuurlijke en stijlvolle look.