Een duurzaam huis heeft veel voordelen. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee kan het veel voordeel opleveren. Vergeet bij het verduurzamen van je huis ook zeker de badkamer niet. Hoewel dit misschien niet de grootste ruimte in je huis is, valt ook hier veel te behalen. Wat dacht je van een duurzame badkamer inrichting? En wist je dat ook vloerverwarming in de badkamer een duurzame keuze is? We leggen het je graag uit.

Waarom vloerverwarming een duurzame keuze is

Je gebruikt de badkamer misschien maar een korte periode per dag, maar je wil natuurlijk wel graag dat het er lekker warm is. Zorg ervoor dat je badkamer goed geïsoleerd is. Dat scheelt veel warmte. Ook het aanleggen van warm-watervloerverwarming is een duurzame optie om je badkamer te verwarmen. Dit soort vloerverwarming verwarmd eenvoudig een groot oppervlakte en hoeft minder heet te worden dan radiatoren. Daarom is vloerverwarming in de badkamer een goede manier van je badkamer verduurzamen.

Andere manieren van je badkamer verduurzamen

Een andere manier van je badkamer verduurzamen is door te kiezen voor duurzame accessoires. Kies bijvoorbeeld voor duurzame wasmanden van natuurlijke materialen. Naast dat dit bijdraagt aan het verduurzamen van je badkamer heeft het toevoegen van duurzame wasmanden nog meer voordelen. Zo geeft het je badkamer een warme sfeer en staat het lekker opgeruimd. Ook het toevoegen van hervulbare zeeppompjes, wasbare wattenschijfjes en een shampoo bar in plaats van een fles shampoo dragen bij aan een duurzamere badkamer.

Richt je badkamer duurzaam in

Voor een duurzame badkamer inrichting is het ook handig om te kiezen voor een douchecabine in plaats van een douchegordijn. De warmte blijft namelijk beter hangen in de cabine, waardoor je het water minder warm zult zetten. Zet je verwarming een paar graden lager, maak gebruik van de efficiënte vloerverwarming en zet een timer als je onder de douche staat. Door te kiezen voor duurzame materialen voor je accessoires en meubels draag jij eenvoudig je steentje bij aan een betere wereld. Zelfs je keuze voor een tandenborstel kan bijdragen aan een duurzame badkamer. Het lijken misschien kleine veranderingen, maar al deze veranderingen kunnen een grote impact hebben, zowel voor het milieu als voor je portemonnee.