Maak van jouw badkamer het hoogtepunt van het huis met diverse bijzondere lampen. Je kunt jouw stijl helemaal toepassen met een enorme keuze aan ontwerpen, kleuren en uitwerkingen. Ga je voor modern of toch landelijk?

Binnen vs. buiten

Wanneer je de zoektocht begint naar design lampen, moet je altijd kijken of ze wel geschikt zijn voor de ruimte. Badkamerlampen hebben een bepaalde certificering in verband met vochtigheid die veelvuldig voorkomt in de badkamer. Vaak kan je badkamerlampen en buitenverlichting tegelijkertijd gebruiken. Dit hangt wel af van hoe de badkamer is ingericht en hoe groot de lampen zijn. Designlampen die je in de woon-, werk- en slaapkamers plaatst zijn dus niet (altijd) geschikt om te gebruiken in de badkamer. Houd hier rekening mee als je eenzelfde stijl in heel je huis wilt gebruiken.

badkamerlampen

Modern

Moderne design lampen kenmerken zich door de meest aparte vormen waarin het is ontworpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan allerlei bijzondere frames die in verschillende rondingen rondom de lamp zijn gedraaid. Vaak wordt veel gebruikgemaakt van glas en ander glimmend materiaal, wat vaak de uitstraling is van een moderne inrichting. Onder andere merken zoals Philips, Tom Dixon en Snoerboer passeren hier de revue met mooie, degelijke designs. Ook de buis- en vierkantvormige compacte designs die de lichtstraal naar beneden richten, zijn populair. Daarvan kun je het beste meerdere lampen tegelijk plaatsen door de beperkte lichtbundel die het uitstraalt.

Landelijk

Landelijk komt in diverse uitingen vaak overeen met moderne lampen, echter wordt hier vaak metaal en porselein gebruikt voor een stoere look, waarbij modern vooral glanzend toont met aparte vormen. Bij een landelijke stijl wordt voornamelijk gebruikgemaakt van traditionele vierkante of ronde vormen in een moderne uiting. Landelijk kenmerkt zich ook door de erg degelijke en sterke producten. Je kunt ook voor wandlampen gaan die waterdicht zijn. Deze kun je vaak ook in de rest van je woning plaatsen voor een mooi, consistent geheel en een unieke uitstraling.

Kleuren combineren

Naast de stijl die je in de badkamer hebt opgezet, kun je dezelfde kleur gebruiken die al aanwezig is in de badkamer. Als je vooral zwart en wit gebruikt, kijk dan hoe een lamp met zwart en wit staat. Je kunt ook juist de lamp op laten vallen door een kleur als bijvoorbeeld goud te gebruiken. Of maak gebruik van inbouwspots in de badkamer. Zo oogt deze erg modern en door deze op diverse plaatsen te gebruiken heb je nog eens een erg goed verlicht geheel.