Ga je jouw huidige badkamer vernieuwen en wil je dat je nieuwe badkamer zo veel mogelijk natuurlijke lichtinval krijgt, zonder je privacy te schaden? Gebruik dan de drie tips in dit artikel bij het ontwerpen van jouw nieuwe badkamer. Met de tips in dit artikel krijg je zo veel mogelijk natuurlijke lichtinval in de ruimte, zonder dat je buurtgenoten in je badkamer kunnen kijken.

Plaats een lichtkoepel voor natuurlijke lichtinval in de badkamer

Een groot raam in de badkamer moet je altijd voorzien van een (rol)gordijn of een raamsticker om je privacy in de badkamer te beschermen. Plaats je een lichtkoepel in het plafond, dan hoef je je geen zorgen te maken dat iemand in je badkamer naar binnen kan kijken. Een lichtkoepel in het plafond is minder geschikt als je nog bovenburen hebt die zo in de lichtkoepel kunnen kijken, maar wel een prima oplossing voor badkamers waarbij dit niet het geval is. Je kunt er zelfs voor kiezen om meerdere kleine lichtkoepels in het plafond te laten plaatsen, voor zo veel mogelijk daglicht in de nieuwe badkamer.

lichtkoepel in de badkamer

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/447545281693136612/

Plak het raam af met een witte raamsticker

Natuurlijk wil je niet dat je buren je onder de douche zien staan, maar het is ook zonde als het donker is in de badkamer om je privacy te kunnen beschermen. Een goede manier om je privacy te beschermen en toch veel licht in de badkamer te krijgen, is door het badkamerraam af te plakken met een raamsticker. Neem bij voorkeur een witte raamsticker, zodat er nog licht door de sticker heen kan komen. De buren kunnen niet bij je naar binnen kijken, maar er komt nog wel een flinke hoeveelheid licht door het badkamerraam heen.

Kies voor een badkamerdeur met klein raampje

Tot slot kun je de hoeveelheid natuurlijk licht in de badkamer laten stijgen door een badkamerdeur met een klein raampje aan te schaffen. Door een klein raampje in de badkamerdeur te verwerken, komt het licht van de aangrenzende ruimte de badkamer in. Ligt de badkamer aan een hal waar veel daglicht in valt, dan is dit echt een aanrader om ook de badkamer wat lichter te maken. Wil je jouw privacy in de badkamer behouden, ook voor je huisgenoten? Dan plaats je geen standaard raam in de deur, maar kies je voor een deur met een raampje met mat glas. Hier kan niemand doorheen kijken, maar komt wel licht doorheen.

badkamerdeur met klein raam

Bron:  https://nl.pinterest.com/pin/94153448440155538/

Extra tip: vraag de bouwspecialist om advies

Bouwspecialisten hebben vele jaren ervaring met het bouwen van badkamers en weten precies hoe ze een badkamer zo licht mogelijk kunnen maken. Door eerst advies te vragen aan een bouwspecialist, weet je zeker dat jouw nieuwe badkamer zo veel mogelijk lichtinval heeft. Ga daarom nooit zomaar een badkamer bouwen, maar vraag eerst aan een specialist in je omgeving welke maatregelen je kunt nemen om zo veel mogelijk lichtinval in de nieuwe badkamer te krijgen.