De moderne badkamer ziet er stralend uit. Alles is achter tegels, meubilair en sanitair weggewerkt. Nergens zijn leidingen of wat dan ook te zien.

Lekkage in de badkamer

Dat is absoluut prachtig, totdat het onverwachte gebeurt en er een lekkage ontstaat. Ligt de lekkage verborgen in de muur, dan duurt het een hele tijd totdat er iets van te merken zal zijn. Water kruipt overal heen en zal uiteindelijk de tegels losweken of ergens uit de muur gaan lopen. Is het in de buurt van het sanitair of het meubilair dan is het sneller zichtbaar. Een lekkage opsporen badkamer is geen eenvoudige klus. Toch moet je daar altijd rekening mee houden, want er kan altijd iets gebeuren. Dat is de reden waarom je meer tegels koopt dan nodig is wanneer de badkamer gerenoveerd wordt. Mocht er sprake zijn van een lekkage in de badkamer en de loodgieter moet tegels weghalen, dan kan na de reparatie alles weer mooi betegeld worden. Dat scheelt veel geld. Soms kan een lekkage in de badkamer andersoortige schade veroorzaken. Dat is het geval wanneer het water bij de buren uit de muur begint te lopen. De lekkage opsporen badkamer gebeurt in dat geval door de buren die een vakman raadplegen en tijdens de reparatie ontdekken dat de schade niet van hun eigen installatie afkomstig is, maar van die van hun buren. Zij zullen de schade willen verhalen. Op zo’n moment is een WA-verzekering heel belangrijk.

lekkage opsporen

Lekkage opsporen badkamer

Een lekkage opsporen badkamer is over het algemeen een klus voor de vakman. Soms lijkt het probleem heel simpel. Zelfs dan is het verstandig om even met deloodgieterarnhem.nl te overleggen, want ligt de oorzaak ergens anders, dan komt het water snel weer terug. Bij een lekkage in de badkamer en zeker bij het opsporen lekkage badkamer gelden drie regels.

    1. Vraag om professioneel advies, want zelf beginnen, kan veel extra kosten met zich meebrengen.
    2. Laat een offerte maken, zodat de financiële gevolgen zichtbaar worden.
    3. Laat het lekkage opsporen badkamer aan de loodgieter over.

Deze drie regels helpen ook om vervolgschade te voorkomen. Een vakman weet hoe de leidingen lopen en kan testen waar de lekkage in de badkamer door ontstaat. Hij zal vervolgens niet alleen de lekkage opsporen en repareren, maar ook de omgeving controleren of er niet een eventuele tweede schade gaat ontstaan.
Er geldt namelijk bij een lekkage in de badkamer nog een vierde regel en die luidt “Neem contact op met de verzekering”. Neem nooit aan dat de kosten van een lekkage in de badkamer of de kosten van de lekkage opsporen badkamer automatisch gedekt worden. Dat is afhankelijk van de verzekering. Is de schade gedekt en wordt hij niet professioneel gerepareerd, dan keert de verzekering vaak niet uit. Ze willen namelijk niet op korte termijn weer met een schade geconfronteerd worden. Je hebt er dus belang bij om een vakman om hulp te vragen.

A. Voor de eventuele dekking van de schade.
B. Om vervolgschade en dus extra kosten te voorkomen.