Bij het verbouwen van een badkamer komt een hoop kijken. Je moet een hoop afwegingen maken en de keuze is tegenwoordig enorm. Alleen al een toilet bedieningspaneel is er in vele kleuren en maten en bij een kleinere badkamer valt elk detail des te meer op. Sowieso moet je bij de indeling van een kleinere badruimte met een aantal zaken rekening houden. Wij helpen je een handje op weg en leggen je uit waar je op moet letten bij het inrichten van een kleine badkamer.

Inventariseer je wensen

Bedenk als eerste goed wat je van een badkamer verwacht. Ook in een kleine badkamer kun je een bad plaatsen, maar gebruik je die genoeg, want zoiets neemt een hoop ruimte in beslag. Misschien kun je beter een douchecabine plaatsen, zodat er genoeg ruimte overblijft voor toilet, badkamermeubel, etc. Laat je vooral ook inspireren en bedenk hoe jouw droombadkamer eruit ziet. Pinterest in een erg fijn medium om inspiratie op te doen, maar je kunt natuurlijk ook woonmagazines, tijdschriften en folders erbij halen. Als je eenmaal hebt bedacht hoe je perfecte badkamer eruit ziet, vertaal dan dat gevoel naar jouw beschikbare ruimte. Een tip is om op Pinterest te zoeken op ‚kleine badkamer,’ je zult versteld staan van wat mogelijk is. Ook Ikea staat bekend om zijn handige oplossingen voor kleine badkamers.

Stem je wensen af op je budget

Als je eenmaal weet wat je wil, zul je keuzes moet gaan maken afhankelijk van je budget. Je moet beginnen met de ‚essentials,’ de zaken die sowieso in jouw badkamer moeten komen. Gebaseerd daarop kun je een indeling gaan maken en de rest ruimten indelen. Nu de onderdelen en de stijl van je nieuwe kleine badkamer bekend zijn is het tijd om de ruimte op te meten en een ontwerp te maken. Dit kun je natuurlijk in een showroom laten doen maar het advies is om dit zelf ook eens te proberen. Hiermee krijg je namelijk al vrij snel een beeld van de mogelijkheden binnen de ruimte. 

Bezoek een specialist

Je hebt nu een duidelijk beeld van wat je wil en hoe dat te bereiken. Je kunt vaak kosten besparen door een hoop zelf te doen. Als je dat doet, raden we je aan om nog steeds naar een specialist te gaan. Die kan je vaak nieuwe inzichten geven en komt misschien met mogelijkheden voor je badkamer waar je zelf nog niet aan had gedacht. Laat dan meteen een ontwerp en een offerte maken, zodat je makkelijk kunt vergelijken. Laat je goed informeren over de installatiekosten, want vooral hier kun je veel op bezuinigen als je alles zelf doet. Wat is er inclusief als je het laat doen? Denk aan het verleggen van de leidingen, slopen van de bestaande situatie en gebruiksklaar opleveren van de nieuwe badkamer.

Personaliseer je badkamer

Voor het verbouwen zelf zijn genoeg instructievideo’s te vinden, dus je hoeft echt niet veel technisch inzicht hebben om een hoop zelf te kunnen doen. UIteraard kun je er ook voor kiezen om een deel zelf te doen, en een deel door een specialist laten doen. Als laatste, nadat alles geïnstalleerd en getest is, kun je je badkamer meer sfeer geven door deze in te richten met stijlvolle accessoires. Daarna is het tijd om te genieten van je nieuwe (kleine) badkamer!