Zacht, elastisch, schimmelvrij, makkelijk schoon te maken, voorzien van een antislip laag en vooral mooi. Dat zijn de kenmerken van een gietvloer in de badkamer.

Gietvloer badkamer

Na de keuken is de badkamer de laatste jaren het vertrek in huis waar veel in geïnvesteerd wordt. Er wordt soms wel eens van wellness in huis gesproken, waarbij een prachtige badkamer bedoeld wordt die aan alle eisen van deze tijd voldoet. Ben je toe aan die nieuwe badkamer? Dan is het aan de tijd om informatie in te winnen en plannen te maken. Bij een mooie badkamer denkt men aan mooi sanitair en mooie tegels, waarbij vaak de vloer uit het oog valt. Dat is jammer, want die maakt de badkamer letterlijk af. Een prachtige gietvloer in de badkamer zorgt voor meer dan een vloer die makkelijk in onderhoud is. Het draagt bij aan de uitstraling.

gietvloer in de badkamer

Comfortabel

De meesten hebben een druk bestaan en zitten niet te wachten op extra werk. De keuze voor een gietvloer badkamer helpt hen daarbij. Een badkamer die luxe uitstraalt, terwijl hij tegelijkertijd makkelijk in onderhoud is, helpt de dagelijkse werkzaamheden niet verder te laten oplopen. Een gietvloer in de badkamer laten leggen, betekent kiezen voor een geheel gesloten glad oppervlak dat dankzij een paar ingenieuze ingrepen slipveilig is en van de ruimte een geheel maakt. Een gietvloer in badkamer is kiezen voor een vloer die naadloos dicht is, die geen vloeistoffen door laat en die zorgt voor een eigentijdse uitstraling.

Drempelvrij

De gietvloer in de badkamer maakt de ruimte drempelvrij. Geen enkele belemmering meer wanneer je uit de douche stapt. Het kan zelfs zo gemaakt worden dat de gietvloer in badkamer over de hele bovenverdieping wordt doorgetrokken en op die manier een hele luxe aanblik biedt. Het gebruiksgemak is hoog, terwijl de slijtage extreem laag is, want een gietvloer in de badkamer gaat heel lang mee en is tegen een stootje bestand.

Betonlook

Veel mensen denken bij een gietvloer in badkamer aan een betonnen vloer of een vloer met betonlook. Het eerste is een misverstand, het tweede een mogelijkheid. Maar er zijn heel wat keuzes om de gietvloer in de badkamer te voorzien van een motief. Daarnaast geldt dat de gietvloer in een heel scala van kleuren geleverd kan worden, waardoor hij nog perfecter kan aansluiten bij de tegels en het sanitair. Op die manier krijgt de badkamer een geheel nieuwe uitstraling. Het hoeft niet langer helder wit of bruinkleurig te worden. De vloer kan lichtblauw of okergeel gekleurd worden, waardoor hij pure warmte uitstraalt.

Warmte

De aanleg van een gietvloer in de badkamer is het ideale moment om ook na te denken over vloerverwarming in de badkamer. Alles ligt open, dus is het plaatsen van vloerverwarming een kwestie van gewoon doen. Een beslissing waar heel wat positieve reacties op zullen volgen, want vanaf het moment dat de gietvloer badkamer klaar is, is hij niet alleen door zijn materiaal en eventuele kleurstelling warm, maar tevens dankzij de vloerverwarming. Zo komt een einde aan koude voeten in de badruimte en wordt de stap van badkamer naar welnessruimte gezet. Dat daardoor deze ruimte vaker bezet zal zijn, is een volkomen logische uitkomst. Wie wil er niet genieten van een badkamer met een uitstraling van een 5 sterren luxe resort?

Afbeelding 1: www.bathroomblogs.com