Mozaïek tegels in de badkamer voor een uniek effectmozaiek tegels badkamer

Tegels zijn vaak de meest opvallende decoratie van een badkamer, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Met mozaïek tegels geef je de badkamer een uniek design en een klassieke uitstraling. Al sinds de Romeinse tijd worden mozaïek tegels gebruikt in luxueuze badhuizen, waarvan de restanten nog steeds zichtbaar zijn in Rome. Je kunt mozaïeken gebruiken ter aanvulling van andere materialen – bijvoorbeeld natuursteen of hout – of je kunt er voor kiezen om de hele badkamer te voorzien van mozaïek.

Mozaïek in de badkamer: mozaïek tegels of zelfgemaakte mozaïek?

Er zijn twee manieren om een badkamer te voorzien van mozaïeken. De eerste manier is om een mozaïek aan te leggen met heel veel kleine steentjes. Dat is een tijdrovend proces; elk steentje moet je handmatig op de juiste plek leggen en het is lastig om een consistent design the creëren. Het onderhoud vergt ook meer tijd; bij het schoonmaken laten de steentjes snel los, waardoor er al snel lege plekken zichtbaar zijn.

De tweede – makkelijkere – manier is om mozaïekbadkamer tegels te kopen. Deze tegels zijn net zo gemakkelijk om aan te leggen en om schoon te houden, als normale tegels. Ze worden vaak geplaatst in de badkamers van luxe hotels, waarbij ze gebruikt worden in combinatie met natuursteen voor een extra chique uitstraling.

De 4 populairste mozaïeken badkamertegels

  1. Keramische mozaïek tegels Dit zijn de goedkoopste badkamertegels met mozaïek. Ze zijn gemaakt van kleine stukjes keramiek van 2×2 centimeter. De tegels zelf bestaan uit vellen van 30x30cm, zodat het aanbrengen minder tijd kost. Dit maakt de tegels ook erg sterk, hygiënisch en praktisch in gebruik.
  2. Mozaïek tegels van marmer of natuursteen Marmer is een natuursteen dat op zichzelf al een uniek patroon heeft. Dit geeft helemaal een prachtig effect wanneer dit verwerkt wordt in mozaïek tegels. Het is wel iets duurder dan de keramische tegels.
  3. Mozaïek tegels van glas Dit is misschien wel de mooiste vorm van mozaïek tegels. Het glas zorgt voor een glanzend effect, waardoor het altijd lijkt alsof de badkamer kort daarvoor is schoongemaakt. De stukjes glas zijn beschikbaar in elke kleur, maar voor de badkamer kiezen mensen vaak voor blauw, groen of donkergrijs.
  4. Kiezelsteentjes Met tegels van kiezelsteentjes lijkt het net alsof elk kiezeltje handmatig is geplaatst. Dit komt omdat de tegels niet vierkant zijn. In plaats daarvan passen ze in elkaar net als puzzelstukjes, waarbij de randen van de tegels onzichtbaar zijn.

 

Waar kun je het beste badkamertegels mozaïek toepassen?

Mozaïek tegels worden het meest gebruikt voor de wanden van een badkamer, maar ze zijn ook sterk genoeg om als vloerbedekking te dienen. Je kunt bijvoorbeeld de vloer van je douchecabine voorzien van kiezelsteentjes mozaïek. Dit zorgt voor een minimalistische uitstraling en een ruw oppervlak, waardoor je minder snel uitglijdt. Vanwege dezelfde reden zijn mozaïek tegels van glas beter geschikt voor de muur, omdat ze snel glad worden in combinatie met vocht. Mozaïek tegels zie je vooral in douchecabines of rondom de wasbak, maar eigenlijk kun je ze overal gebruiken: op de muren van een badkamer, in de gang of zelfs in de keuken.

Mozaïek is bij uitstek geschikt om een badkamer tot leven te brengen, door kleur en frivoliteit aan te brengen. Onthou daarom vooral om plezier te hebben en creatief na te denken, bij het inrichten van een badkamer met mozaïek tegels.

Hieronder enkele mozaiek badkamertegels voorbeelden

glazen tegels mozaiek

mozaiek decoratieve elementen

badkamertegels mozaïek

badkamertegels mozaiek