Als je ’s ochtends vroeg op moet, is de kans groot dat het nog donker is buiten. Omdat de badkamer voor veel mensen de meest gebruikte ruimte is voor het aanvangen van de dag, is het van belang dat er in de badkamer een goede verlichting is.Welke mogelijkheden je hebt bij het aanschaffen van nieuwe badkamerlampen, lees je op deze pagina.

Een eenvoudige plafondlamp

De meeste mensen schaffen een eenvoudige plafondlamp aan voor in de badkamer. De lamp doet zijn werk, maar valt verder niet op en dit is voor veel mensen prima. Je kunt een ronde plafondlamp kopen voor in de badkamer, maar je kunt er ook voor kiezen een vierkante plafondlamp aan te schaffen. Heb je een moderne badkamer met strakke inrichting, dan staat de vierkante plafondlamp het mooist in de ruimte.

Een moderne lamp

Heb jij een op en top moderne badkamer, dan koop je een moderne badkamerlamp om de stijl van jouw badkamer optimaal door te voeren. Een moderne badkamerlamp kan een strakke plafondlamp zijn, maar het kan ook een wat opvallender model zijn. Als de lamp strakke lijnen heeft en bij de rest van de badkamer past, is het een goede aankoop.

Een vintage lamp

Heb je geen moderne badkamer, maar heeft jouw badkamer een vintage stijl of een industriële look? Dan koop je een vintage lamp. Een vintage lamp heeft een oud en nostalgisch ontwerp, maar kan wel gewoon nieuw zijn. Dit betekent dat de lamp hartstikke zuinig is en voorzien is van alle moderne technologieën, maar er wel oud en nostalgisch uit ziet.

Een klassieke lamp

Ben jij groot fan van de klassieke woonstijl en heb je deze stijl ook in jouw sfeervolle badkamer doorgevoerd? Dan kun je een klassieke badkamerlamp kopen. Deze lamp heeft niet alleen een klassieke vorm, maar is ook verrijkt met allerlei versiersels in de klassieke stijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prachtige glazen steentjes, die het licht van jouw klassieke lamp prachtig weerkaatsen in de badkamer.

Een LED-lamp

Vind jij het vooral belangrijk dat jouw nieuwe badkamerlamp duurzaam is? Dan koop je een LED-lamp voor in de badkamer. Een LED-lamp gaat veel langer mee dan een gewone lamp, maar verbruikt bovendien veel minder energie. Dit maakt de lamp niet alleen duurzaam, maar ook interessant voor jou. Als je een LED-lamp in de badkamer gebruikt, neem je namelijk veel minder energie af en dit betekent dat jouw energierekening flink daalt. Overigens zijn de moderne LED-lampen hartstikke mooi, dus je hoeft niet in te leveren op het design van jouw badkamerlamp als je een LED-lamp aanschaft.

Losse spots

Veel mensen maken ook gebruik van losse spots op verschillende plaatsen in het plafond. Het voordeel hiervan is dat er meerdere plaatsen goed belicht worden, het nadeel is wel dat er meerdere aansluitingen moeten worden gemaakt.

Een lamp met meerdere spotjes

Tot slot kun je ook een badkamerlamp met meerdere spotjes aanschaffen. Dit is één lamp (met één aansluiting), maar dan wel met meerdere lichtbronnen. Zeker in grotere badkamers staat de lamp met meerdere spotjes erg mooi. Daar komt nog bij dat de lamp hier ook erg praktisch is, want een grotere badkamer is lastiger te verlichten dan een kleinere ruimte. Door een lamp met meerdere spotjes aan te schaffen en in de badkamer op te hangen, is het veel lichter in de ruimte.