Zingen onder de douche, we doen het al heel lang. Opstaan, onder de douche springen, doucheradio aan (of niet) en galmen maar. Maar nergens is er een top zoveel te vinden van bekende douche-liedjes. Wel, dan stellen wij die toch gewoon zelf samen. 

Zingen werkt therapeutisch

Want soms willen we nou eenmaal wat leukers aan ons hoofd hebben dan de coronamaatregelen, je baan die mogelijk op de tocht staat, de hond die nodig naar de kapper moet, energie vergelijken, de tuin winterklaar maken of nadenken hoe je nou toch de komende Kerstmis moet vieren. Zing onder de douche en je zorgen spoelen van je af! 

The Platters – Only You (1955)

Deze Amerikaanse smartlap stamt alweer uit 1955, werd ook bekend door Elvis Presley, en is sindsdien in vele badkamers ten gehore gebracht. Hoeveel precies, daar zullen we nooit achter komen. Maar met de opkomst van de badkamerradio moet het aantal zingsessies van Only You alleen maar toegenomen zijn, dat kan niet anders.

André Hazes – Bloed, Zweet en Tranen (2002)

Het nummer Bloed, Zweet en Tranen is niet zo oud, al zou je dat misschien wel denken. Het kwam pas uit in 2002 en is in de Johan Cruyff ArenA een strijdlied voor de spelers van Ajax. Daarnaast is het natuurlijk een mooi nummer om jezelf onder de douche moed mee in te zingen, als je tegen een zware klus opziet. 

Domenico Modugno – Volare (1958)

‘Volare’ is niet de juiste naam van dit liedje uit 1958, maar wel de titel zoals de meeste mensen het kennen. Officieel heet het Nel blu, dipinto di blu, hetgeen zoiets betekent als ‘in het blauw, geschilderd in blauw’. Maar dat maakt niet zo heel veel uit, het is een absolute Italiaanse evergreen die iedereen wel kent. Er zijn vele covers en remixen van gemaakt. 

André van Duin – Als Je Huilt (1982)

Dit nummer was eigenlijk een B-kantje van het single’tje Bim Bam, maar werd bijna net zo bekend. Het is een hilarische bewerking van Cry van Churchill Kohlman uit 1951. Het refrein: ‘dus schreeuw het uit over de daken, niets met anderen te maken, als je huilt, laat je tranen lekker stromen, laat die regenbui maar komen, als je huilt, want als je lekker huilen kan, dan huil ik met je mee, en als je samen huilt, dan huilen we gewoon voor twee.’ Als dat geen mooi douche-nummer is. Mocht je moeten huilen, stromen de tranen vanzelf weg.  

Avicii – Hey Brother (2013)

Nog zo’n meegalmer, nu eentje met een dancebeat eronder. Pas wel op dat je niet uitglijdt in de douche als je aan het dansen slaat! Een antislipmatje is misschien een goede aanschaf om het douchen veiliger te maken. De in 2018 overleden Avicii verstond de kunst om dancebeats met popliedjes van singer-songwriters te combineren. We brengen graag een eerbetoon aan hem onder de douche.