De badkamer is voor de meesten van ons de plek waar we de dag beginnen, en ook de plek waar we die eindigen. In beide gevallen is het heerlijk als die badkamer ontspannen aanvoelt. Zo begin, en eindig, je dus je dag in een ontspannen ruimte. Maar hoe zorg je daarvoor? Zo’n ontspannen badkamer?

Heb je een bad in je badkamer? Dan is dit natuurlijk voor de meeste mensen de ultieme plek om lekker te kunnen ontspannen. Wil je er echt iets speciaals van maken? Zorg dan voor lekker veel schuim, kaarsjes op de badrand, een plank om je boek of laptop met een goede serie op te zetten en een kussentje voor je nek. Heb je geen bad in je badkamer? Trakteer jezelf dan op een opblaasbaar bad die je op z’n tijd even op kunt zetten in je badkamer, of in de tuin of balkon in de zomer! 

badkamer als relaxplek

Praktische- en sfeerverlichting

Verlichting is alles. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar het juiste licht in je badkamer is echt ontzettend belangrijk. In deze ruimte is er natuurlijk behoefte aan praktisch licht, bijvoorbeeld om je goed te kunnen scheren, maar ook aan sfeer verlichting. Maar welke lampen kies je dan, en waar hang je ze op? Je moet er natuurlijk voor zorgen dat de verlichting niet in de buurt van water komt te hangen of staan. 

Dimbare led spotjes zorgen voor sfeer en ‘werk’ verlichting

Daarnaast moet je lampen kiezen die genoeg licht geven, maar tegelijkertijd sfeervol zijn en rust uitstralen. Het beste kun je hiervoor LED spotjes inbouwen die je eventueel ook dimbaar kunt maken. Strak, praktisch én sfeervol. Oja, en een andere vorm van verlichting die ook heel belangrijk is tijdens een lekkere badder sessie: kaarsjes! Wel even goed oppassen voor eventueel brandgevaar. 

schone badkamers

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Wil je een spa-sfeer neerzetten in je badkamer? Kies dan voor natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Dit kan zowel bij het meubilair als bij mooie accessoires. Ook mogen planten niet ontbreken, maar let wel op dat je planten uitkiest die kunnen overleven in een vochtige ruimte. Een goede plant hiervoor is een varen, die met zijn fel groene kleur ook direct een fijne sfeer neerzet.

Zo maak je van je badkamer de ultieme relaxplek

De geheime eucalyptus truc

De geur van eucalyptus is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met een spa. Wil je die geur ook in je eigen spa? Daar is een simpel trucje voor: hang een takje eucalyptus in je badkamer! Het takje zal vervolgens heerlijk geuren door de stoom die vrijkomt tijdens het douchen.  

van je badkamer de ultieme relaxplek maken

Een schone badkamer ontspant beter

Als het goed is verzorg je in de badkamer je hygiëne en kom je er over het algemeen schoner uit dan je erin bent gestapt. Maar wanneer de badkamer zelf niet echt schoon is, heb je toch het idee dat je zelf ook niet helemaal schoon wordt. Zorg er dan ook voor dat je badkamer schoon en opgeruimd is en houd dit wekelijks bij. De badkamer schoonmaken is inderdaad geen leuke klus, maar zolang je het goed bijhoudt valt het echt wel mee en kun je rustiger aan je dag beginnen…. en deze dus ook rustiger afsluiten!

Lees ook: Verander je badkamer in een wellness