Hoge wastafelkranen

Je bent een echte doe-het-zelver en hebt al heel wat klussen geklaard. Zowel in je eigen huis of de woning van familie of vrienden ben je een welkome gast op het gebied van verbouwen en renoveren. Onlangs ben je begonnen met een behoorlijke renovatie van je eigen badkamer. Er is een flinke vernieuwing nodig om alles weer up-to-date te krijgen. Alles is een beetje gedateerd. Er zal een nieuw bad worden geplaatst en de wastafel moet worden vervangen door een mooi twee-persoons exemplaar. Je hebt gekozen voor een modern, eigentijds bad met bijpassende wastafel. Het geheel ziet er strak uit en is helemaal van deze tijd. Om alles bij elkaar passend te houden is het natuurlijk het fraaist wanneer er bijpassende kranen worden aangebracht. De keus valt op hoge wastafelkranen en een hoge badkamerkraan voor boven het bad.

Hoge wastafelkraan

wanneer de keus valt voor een hoge wastafelkraan, zijn er een aantal keuzes die je kunt maken. zo zijn er de 1, 2 of 3-gats hoge wastafelkranen. het meest gebruikte is de 1-gats wastafelkraan. ook is er de keus tussen een inbouw wastafelkraan of een verhoogde wastafelkraan.
Voordelen
De voordelen van een hoge wastafelkraan is o.a. de uitstraling. Een hoge kraan ziet er chique uit en geeft een wastafel een modern aanzien. Heb je gekozen voor een vierkante wastafel, dan past een hoge kraan perfect bij dit badkamermeubel. Een pluspunt is ook, dat je bij de wastafel met hoge kraan gemakkelijk je haar kunt wassen. Je hoofd past onder de kraan om het haar goed te kunnen uitspoelen. Heb je een lage kraan dan is dit niet mogelijk. Onder een wastafelkraan die hoog is kun je moeiteloos een emmer met water vullen. Is de kraan laag dan is dit vrijwel niet te doen.

Materialen

Evenals de wastafelkraan worden hoge badkamerkranen van RVS of verchroomd materiaal gemaakt.
Verchroomd
Verchroomde kranen hebben een glimmend uiterlijk. Deze kranen blijven mooi blinken, mits je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. De verchroomde, hoge badkamerkraan past in elk badkamerinterieur.
RVS-materiaal
RVS is duurzaam en zal dus nooit gaan roesten. Deze kranen zijn wel wat duurder, maar wanneer je een moderne badkamer creëert, geven de hoge badkamerkranen van dit materiaal de mooiste combinatie. RVS-materiaal hoort bij een moderne uitstraling en hebben een lange levensduur.
Sensorkranen
Naast bovenstaande kranen kun je ook kiezen voor een sensorkraan. Het bedieningsgemak is prettig voor mensen met weinig kracht in hun handen, zoals ouderen of kleine kinderen. Om water uit deze kraan te krijgen hoef je alleen maar je hand langs de sensor te gaan.
Was- en badkamerkranen zijn er in vele uitvoeringen. Zo zijn er kranen die voorzien zijn van dubbele knoppen, zodat je gemakkelijk warm en koud water kunt mengen. Met één knop die door simpel heen en weer draaien het koude en warme water mengt, maar ook de eengreeps wastafelkraan met dezelfde voorziening.
Was- en badkamerkranen kunnen worden aangeschaft met de wat rondere uitstraling en de vierkante, strakke uitvoering.