Nog geen Sunshower in huis? Misschien wordt het dan wel eens tijd. De voordelen van een Sunshower zijn namelijk legio. We geven je alvast 5 redenen waarom een Sunshower in huis een must-have is. Naar het lezen van dit artikel is de kans groot dat ook jij overgaat tot een sunshower installeren in je woning. Hier zijn 5 redenen waarom een sunshower installeren in je badkamer een goed idee is.

Ontspanning onder de douche

Een Sunshower werkt via infraroodstraling die de huid binnendringt en zo moleculen in beweging zet. Die gaan warmte veroorzaken en daardoor stijgt je lichaamstemperatuur. Je krijgt instant een ontspannen gevoel en dit terwijl je je ochtend- of avondroutine afwerkt. Het aangename aan het nuttige koppelen, heet dit.

Dieptereiniging van je huid

Douchen doe je uiteraard om je huid te reinigen. Met de Sunshower erbij gebeurt die reiniging dieper en efficiënter. Door de warmte van de infraroodlamp verwijden de poriën zich en gaat je huid er gezonder uitzien. Vergelijkbaar met de werking van een infraroodsauna. Bovendien worden crèmes na het douchen sneller opgenomen door je huid, waardoor je nog meer gaat stralen.

Verlichting van klachten

Stel, je hebt reuma. Wel, een Sunshower helpt tegen reuma. Een goede aanleiding om een Sunshower installeren in je badkamer. Op korte termijn kan het infraroodlicht reumatische klachten gaan verminderen.
Maar er is veel meer dan dat. Een Sunshower helpt tegen elke vorm van spierpijn en stijfheid. Infraroodwarmte versnelt namelijk je bloedcirculatie, waardoor de hoeveelheid zuurstof in je bloed toeneemt en spierpijn en verkramping afnemen. Je spieren zijn meer ontspannen en gewrichtsklachten smelten als sneeuw voor de zon.
Dit geldt ook voor sportblessures. Infraroodwarmte draagt trouwens niet enkel bij tot het herstel na een sportieve inspanning, ze is ook nuttig als opwarming vooraleer je gaat sporten.
Je kan dus gerust stellen dat een Sunshower helpt tegen reuma en andere gewrichtsklachten en bij uitbreiding zelfs een positieve invloed heeft op je gehele gestel. Door de snellere bloedsomloop worden afvalstoffen sneller afgevoerd en bouwstoffen sneller aangevoerd en zo profiteert je hele lichaam van het weldadige effect van de Sunshower.

Gezonder dan medicatie

Wie pijn ervaart, denkt al snel aan pijnstillers en andere geneesmiddelen. Die hebben uiteraard ook bijwerkingen. De Sunshower werkt van binnenuit en zorgt op natuurlijke wijze voor herstel en genezing en dit zonder al die vervelende neveneffecten.

Bron van vitamine D

Vitamine D is de enige vitamine die het lichaam zelf aanmaakt. Vooral tijdens de winter hebben veel mensen een tekort hieraan. Vitamine D is erg belangrijk voor de calciumhuishouding en het behoud van sterke botten. Een regelmatige blootstelling aan de Sunshower houdt het vitamine D-gehalte van je lichaam op peil.

Overtuigd van de voordelen van een Sunshower? Tijd voor actie.