Alles wat je moet weten over verstopte leidingen in de badkamer

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je staat onder de douche, je spoelt het toilet door of je wil water door de wasbak laten lopen en je merkt dat het water niet meer goed wegloopt. Als het water in de badkamer niet meer goed door de leidingen loopt, is er sprake van een of meerdere verstopte leidingen in de badkamer. Heb jij te maken met dit probleem en wil je meer informatie over verstopte leidingen in de badkamer? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel en laat je informeren over dit veelvoorkomende probleem.

Wat is een verstopte leiding?

Als een leiding verstopt is, kan het water niet meer goed doorstromen. Een leiding kan verstopt raken door een groot object dat in de leiding vast zit (bijvoorbeeld bij het doorspoelen van een stuk speelgoed door het toilet), maar meestal worden verstoppingen veroorzaakt door een ophoping van vuil. Afhankelijk van de plek van de verstopping, wordt deze ophoping door verschillende stoffen veroorzaakt. In de douche is er bijvoorbeeld vaak sprake van een ophoping van haren en zeepresten, terwijl een verstopping van de leidingen van het toilet in de badkamer een andere oorzaak heeft.

verstoppingen

Wat moet je doen bij verstopte leidingen badkamer?

Een verstopte leiding in de badkamer lijkt geen groot probleem, maar als het probleem niet snel opgelost wordt kun je wel te maken krijgen met flinke schade en de bijbehorende hoge kosten van schade aan de leidingen.

Heb je te maken met een verstopping, dan is het dus belangrijk om snel aan de slag te gaan met verstoppingen oplossen. De beste manier om dit te doen, is door de volgende stappen voor verstoppingen oplossen te volgen:
1. Controleer of er daadwerkelijk sprake is van een verstopping door een beetje water te laten lopen. Loopt het water niet weg, dan is er sprake van verstopte leidingen badkamer.
2. Controleer wat de bron van de verstopping is. Soms komt het water omhoog in de keuken, maar is dit niet de bron van de verstopping. Ga na waar het water niet goed wegloopt en wat de oorzaak van het probleem is en je weet welk deel van het huis aangepakt moet worden voor verstoppingen oplossen.
3. Achterhaal of je de verstopping zelf op kunt lossen. Is er sprake van een milde verstopping in het toilet, dan kun je vaak nog wel aan de slag met middeltjes en een wc-ontstopper om de verstopping op te lossen. Lukt het niet om de verstopping op te lossen, dan ga je naar stap 4.
4. Ga op zoek naar een goede loodgieterservice om je te ondersteunen met afvoerleiding ontstoppen. Een loodgieter weet precies wat de bron van de verstopping is en weet bovendien precies wat er moet gebeuren voor afvoerleiding ontstoppen.

Verstopte leidingen badkamer: loodgieter bellen?

Als je een verstopping zelf niet op kan lossen, is het beter om een loodgieter te bellen om je te ondersteunen met afvoerleiding ontstoppen. Doe je dit niet, dan kan het probleem namelijk ernstiger worden en kunnen de leidingen zelfs flink beschadigen. Komt een verstopping steeds terug, dan is het ook beter om een professional in te schakelen om de verstopping voor eens en voor altijd op te lossen. Bel bijvoorbeeld de loodgieters en bruggeloodgieter.be en laat jouw verstopte leidingen professioneel ontstoppen.