Een industrieel interieur is momenteel een ware trend. Met een dergelijke interieur wordt er teruggegaan naar de tijden van de industriële revolutie met grote fabrieksgebouwen, waarin grote stoommachines aan het werk waren. Er wordt in een industrieel interieur gebruik gemaakt van vooral ruwe materialen en sobere kleuren. Een industrieel interieur moet vooral stoer en robuust overkomen en dit kun je bereiken door materialen als hout, metaal of beton te gebruiken. Niet alleen in de woonkamer kun je deze stijl toepassen, een badkamer industriële look is een badkamer met een bijzondere en karakteristieke uitstraling.

Gebruik ruwe en onbewerkte materialen

Het gebruik van ruwe en onbeperkte materialen in een industriële badkamer is heel belangrijk om de stoere badkamer industriële look te verkrijgen. Denk daarbij aan betonnen vloer of een gietvloer. Vind je grijs beton toch wat saai? Je kunt tegenwoordig ook mooie gietvloeren in andere kleuren krijgen, met behoud van de betonlook. De muren van een badkamer zijn meestal bedekt met tegels. Tegels kunnen nog steeds, maar je kunt ook voor stoere tegels gaan, zoals betontegels. Een zeer stoere badkamer industriële look krijg je ook door je wanden te bekleden met bakstenen. Badkamer industrieel hout en dan vooral het gebruik van ruw hout is ook een belangrijk kenmerk. Denk daarbij aan een stoere houten badkamermeubel. Maar in plaats van badkamer industrieel hout, kun je ook kiezen voor staal. Zo kun je een houten badkamermeubel geraamte en kasten plaatsen en werk je het subtiel af met een stalen wastafel.

De kleuren van een stoer badkamer interieur

Felle kleuren en zachte kleuren zijn in een stoer badkamer interieur uit den boze. Er wordt in een industriële badkamer gekozen voor sobere kleuren. De hoofdkleuren zijn dan ook zwart, wit en grijs, eventueel afgewisseld met natuurtinten. Heb je een kleine badkamer, dan doe je er verstandig aan om voor witte wanden te kiezen. Dit maakt de badkamer optisch groter. Met een betonnen vloer zul je voldoende grijstinten in je badkamer hebben, wat onontbeerlijk is in een industriële badkamer. Heb je een andere kleur vloer, zorg dan dat je grijstinten op andere wijzes in je badkamer verwerkt.

Industrieel sanitair

Het sanitair moet ook industrieel zijn. Dit hoeft niet altijd in het materiaal terug te komen, maar kan ook in de vorm. Kies bijvoorbeeld voor zo weinig mogelijk rondingen in je sanitair. Werk vooral met sanitair met vierkante vormen en strakke lijnen. Hiermee bevestig je juist het robuuste en stoere karakter van je badkamer. Dit kan met een vierkante wastafel en met een bad mer vierkante afwerkingen. Natuurlijk kun je ook voor een bad kiezen voor industriële materialen, zoals rvs. Ook kranen behoren helemaal tot de industriële look als je kiest voor nikkel, koper of staal.