Soms heb je gewoon behoefte aan verandering, ook wat betreft het uiterlijk van je badkamer. Fijn is het dan als dat niet meteen een grote verbouwing wordt, waarbij het hele huis onder het stof komt en de badkamer een tijdje niet te gebruiken is. Gelukkig kun je met kleine veranderingen je badkamer ook een hele andere uitstraling geven. De tips hiervoor vind je in deze blog!

Een snelle manier om de ​​badkamer te restylen is door een update van de kleinere armaturen te doen. Denk daarbij aan het handdoekenrek, de toiletpapierhouder en de verlichtingsarmaturen. Op dit moment zijn handdoekrekken in hotelstijl populair omdat ze extra opbergruimte bieden voor meerdere handdoeken. Ze geven de badkamer ook een luxe uitstraling. De spiegel is een ander item dat je kunt vervangen om de badkamer een andere uitstraling te geven. Ga op zoek naar een nieuwe spiegel die perfect past bij de stijl van de badkamer.

Een van de snelste manieren om een ​​badkamer een nieuwe look te geven, is door de muren opnieuw te schilderen. Helder en fris is wat er op dit moment in stijl is, dus kies een kleurenpalet met wit of lichte tinten. Dit heeft als voordeel dat de badkamer groter aanvoelt, aangezien lichte wanden meer licht weerkaatsen.

De vloer bijwerken

Wanneer de vloer in jouw badkamer er gedateerd of versleten uit begint te zien, is het tijd voor een upgrade. Aangezien dit een van de duurdere tips uit dit artikel kan zijn, en aangezien badkamers vaak worden gebruikt, is het verstandig om het vervangen van de badkamer vloer goed te plannen. Zorg dat je een duidelijk beeld van de kosten hebt en dat je in je planning overal rekening mee houdt.

veranderingen die je badkamer een andere look geven

Tegels veranderen

Op dit moment behoren tegels die het uiterlijk van hout nabootsen tot een populaire keuze voor badkamers. Dit is om verschillende redenen zo gegroeid. Tegels gaan lang mee en zijn goed bestand tegen vocht, hout kan dat veel minder goed en daarom werd dat vroeger maar mondjesmaat gebruikt in badkamer. Bovendien is de uitstraling van hout tijdloos. Het kiezen van een stijl dat niet snel uit de mode raakt, is een belangrijk aspect bij een verbouwing in een badkamer.

Als het gaat om ideeën voor het decoreren van badkamers, is het belangrijk om het eenvoudig te houden. Dit betekent dat je niet al te wilde besluiten moet nemen. Een badkamer moet vooral rust uitstralen en je wil natuurlijk dat die ruimte niet weer snel gaat vervelen, zodat je hem weer moet aanpassen. Houdt er ook rekening mee dat het een praktische ruimte is en dat er dus plaats moet zijn voor zeep en toiletartikelen, tandenborstels en reiniging benodigdheden, ruimte voor make-up en al het andere waar de badkamer voor gebruikt wordt.

Vermijd rommel op het badkamermeubel: een vaas met een beetje groen, of glazen potten met wattenbolletjes en wattenstaafjes kan uiteraard wel, maar ga niet voor ontzettend veel accessoires. Voorraadkasten of planken met voldoende handdoeken en toiletpapier moet er uiteraard ook zijn. Als je ruimte hebt op een extra plank, plaats dan bijvoorbeeld een kaars of iets anders voor kleur en geur.