Heb je nood aan een nieuwe badkamer en je bent zelf een beetje handig, dan kun je zelf je badkamer gaan verbouwen. Het is misschien even wat werk, maar je kunt er veel voldoening uithalen, wanneer de badkamer klaar is en je kunt genieten van een mooie strakke badkamer. Niet enkel handigheid speelt mee om een badkamer te verbouwen. Het gebruik van goed gereedschap is een belangrijk onderdeel. Als je het juiste en goede gereedschap gebruikt, zal dit je veel tijd schelen en je kunt er veel beter en netter mee werken. Goed gereedschap is dus essentieel om je nieuwe badkamer te bouwen. Al je benodigde gereedschappen zijn gemakkelijk online te bestellen op Mastertools, waar je uit een uitgebreid assortiment gereedschap kunt kiezen.

De badkamer strippen

Voor de opbouw van je badkamer, zul je eerste de oude badkamer moeten strippen, zodat alles kaal is. Schroevendraaiers en moersleutels heb je nodig om de kranen op een nette manier te verwijderen en de leidingen te ontkoppelen. Daarnaast zal een breekhamer helpen voor het grotere sloopwerk en een beitel en hamer om de tegels van de muren en vloer te verwijderen. Met een kruiwagen kun je eventueel het gesloopt materiaal uit de badkamer verwijderen.

Leidingen aanleggen

Om pvc leidingen aan te leggen is het gebruik van een handzaag, lijm, schuurpapier en eventueel een mes handig. Koperen leidingen daarentegen kunnen bewerkt worden met een moersleutel. Een waterpas is ook handig zodat je de leidingen en verbindingsstukken op een correctie manier kunt uitlijnen en de kranen op de leidingen kunt aansluiten.

Betegelen van wanden en vloer

Je hoeft tegenwoordig geen tegelzetter te zijn om de wanden en vloer van je badkamer te betegelen. Met het juiste gereedschap kun je zelf heel een strakke vloer en wand maken. Voor het betegelen heb je een goede voorbereiding nodig, zodat je op een goede manier kunt beginnen. Om alles goed af te meten heb je stellatten nodig, een schietlood of een kruislaser. Voor het aanbrengen van de tegels heb je een speciekuip nodig en menger. Je kunt hier een tegellijm mee maken. Met een lijmkam breng je de lijm op de wanden en vloer aan. Voegkruisjes zorgen ervoor dat je de tegels keurig recht legt en een mooie voeg hebt. Met een tegelsnijder kun je gemakkelijk je tegels snijden.

Sanitair plaatsen

Voor het plaatsen van de douche, bad, toilet en wastafel zijn moersleutels al voldoende. Eventueel heb je nog een boormachine nodig om de schroeven voor de wastafel in de muur te boren. Ook de kranen kunnen met een waterpomptang of steek- of moersleutel geïnstalleerd worden. Tegen lekkages gebruik je over het schroefdraad teflontape.