Een aantal jaren geleden waren koperen kranen voor in de keuken immens populair. Die trend verschoof naar zwarte kranen en die zwarte kranen worden nu in populariteit ingehaald door messing kranen. Dit materiaal is dan ook tijdloos, erg stijlvol en kan bijna met elke stijl gemixt worden. Denk jij er ook aan om je kranen te vervangen door messing uitvoeringen? Lees dan snel verder!

Messing bestaat uit 2 soorten metalen

Messing is een materiaal dat eigenlijk bestaat uit 2 soorten metalen dat zijn koper en zink. Het heeft de mooie warme gele gloed van koper en goud, maar is door het zink een stuk sterker. Wanneer messing wat ouder is, krijgt het een karakteristieke uitstraling. Zo zijn je kranen echt een eyecatcher in je keuken.

Messing kranen zijn dé trend van 2021

Messing past bij elke interieurstijl 

In eerste instantie zou je denken dat messing vooral past bij een industrieel interieur. Dat past het ook zeker, maar het is enorm goed te matchen in een modern interieur, een hotel chique interieur en steelt zelfs de show in een rustige, witte omgeving zoals een Scandinavisch interieur. Kortom, messing kan eigenlijk met elke stijl gemixt worden.

Messing combineren met andere stijlen

Zoals gezegd passen messing kranen vrijwel in elke interieurstijl. Hoe je het materiaal combineert is juist de truc. Bij een industrieel interieur kunnen messing kranen onderdeel zijn van en wanneer je het wilt toepassen in hotel chique interieur moet je er vooral voor zorgen dat het contrast groot is. Zorg daarbij bijvoorbeeld voor een donkere tegel achter de kraan. Bij een Scandinavisch interieur geldt natuurlijk less is more. De kraan is in dat geval de eyecatcher. Het is natuurlijk wel altijd een goed idee om het messing terug te laten komen zodat er een eenheid ontstaat. Dit kan zijn in de vorm van accessoires, maar ook door het vaker toe te passen in dezelfde ruimte.

Messing kranen zijn dé trend

Messing kranen schoonmaken 

Natuurlijk vraagt messing wel om een specifieke behandeling. Je wilt natuurlijk niet dat je messing kranen gaan beslaan. Maak daarom je messing kranen regelmatig schoon. Dit kan heel eenvoudig met water en eventueel wat witte azijn. Het belangrijkste is dat je geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt en dat je de kraan na het schoonmaken goed droog maakt. Dit laatste voorkomt dat je  de bekende watervlekken krijgt. 

Lees ook: Het gemak van een elektrische kraan