Kleed je badkamer zwart aan!

Trends veranderen en sommigen komen weer terug van weggeweest. Zo is zwart in de badkamer op dit moment weer helemaal hot en valt op allerlei manieren toe te passen. Het duistere imago is niet meer van toepassing. Hier vindt u inspiratie voor een hele andere look. De zwarte elementen kunnen ook teruggebracht worden in andere kamers, zo maak je een inspirerend, lekker woonhuis.

De wastafel

zwart in de badkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/431923420497906676/

Een mooi begin van een zwarte badkamer is een van de belangrijkste elementen anders aan te kleden: de wastafel. Meeste wastafels in huishoudens zijn bekend om hun zilveren kranen en witte wasbakken. Van deze wastafels zijn er ook weer moderne varianten met kranen die weer net wat luxer ogen. Ga je voor zwart, dan heb je niet alleen iets moderns, maar ook iets unieks. Dit design zal worden onthouden door jouw gasten en biedt wellicht ook weer inspiratie voor een ander. Geen glanzende zilveren kraan die snel vies oogt door vingerafdrukken, maar een zwart matte variant waar dit veel minder opvalt.

De douche

Om nog meer zwart in de badkamer toe te voegen kan je denken aan de douche zelf. Je kunt een zwart schuivend frame plaatsen, ter afdekking van de douche, in een modern jasje of zelfs investeren in luxe glaswerk met een donkere tint welke je aan de muur hangt. Vooral bij een witte muur zal dit een mooi, uniek effect geven. Er is overigens geen overdaad van zwart nodig om een stijvol geheel te maken. Een zwarte douchekop is ook iets wat als subtiel accessoire kan worden toegevoegd.

Tegels

Je kunt bij het maken van een zwarte badkamer het nog grootser aanpakken en kiezen voor zwarte tegels. Ook dit geeft de badkamer een prachtige, unieke sfeer. Let daarbij wel op de andere elementen, de badkamer moet ook weer niet te donker worden. Combineer het zwart in de badkamer met witte tonen voor een stijlvolle look.

Hout

Niet alleen metalen elementen zijn verplicht voor een mooie moderne, luxe look. Ook hout is zeer geschikt als blikvanger in een zwarte badkamer. Het is niet alleen sterk materiaal, maar is naast zwart ook een design wat op dit moment populair is. Hou er wel rekening mee dat het houtwerk behandeld moet zijn om in deze, meestal vochtige, ruimte te kunnen plaatsen.

Vrijstaand bad

Om de badkamer nog wat exclusiever te maken en de ruimte het toelaat, kun je een vrijstaand bad plaatsen. Dit oogt niet alleen mooi, maar is ook de finishing touch van een lekker woonhuis waar anderen jaloers op zullen zijn. Er zijn vele modellen beschikbaar waaruit je kunt kiezen, let wel op de grootte: te groot kan wellicht lelijker ogen.

Accessoires

Naast de eerder genoemde opvallende elementen kan je je nog veel meer verdiepen in de accessoires die er bestaan voor jouw badkamerinrichting. Je kunt dit ook als een eerste stap doen om te kijken of zwart wel echt iets wat jij wilt gaan gebruiken. Accessoires zijn tenslotte makkelijk te verwijderen dan compleet tegelwerk.