Ben je van plan om een nieuwe badkamer te laten plaatsen en kom je hiervoor ruimte tekort? Dan is het wellicht een overweging om een dakopbouw te plaatsen om meer ruimte te creëren voor een nieuwe badkamer. Je hebt dan letterlijk alle ruimte om jouw badkamerdromen werkelijkheid te laten worden. 

Waarom de keuze maken voor een dakopbouw?

Het komt regelmatig voor dat mensen “uit hun huis groeien”. Hier kunnen diverse redenen voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding of een veranderend wensen patroon. Daarnaast komt het regelmatig voor dat mensen als starter een relatief kleine woning kopen maar dat het door een overspannen woningmarkt niet tot de mogelijkheden behoort om te verhuizen. In dat geval is een dakopbouw een prima overweging. Door een verdieping op een bestaande woning te zetten, wordt een huis in één keer groot genoeg om in de wensen te voorzien. Het plaatsen van een nieuwe badkamer behoort dan in een keer tot de mogelijkheden. Deze badkamer kan op de bovenste verdieping worden geplaatst maar het is uiteraard ook mogelijk om een of meerdere slaapvertrekken naar de bovenste etage te verhuizen waardoor er meer ruimte vrijkomt voor een nieuwe badkamer.

Wat levert een dakopbouw op?

Het voornaamste wat een dakopbouw oplevert is uiteraard ruimte. In veel gevallen neemt een keuze voor een dakopbouw de behoefte om te verhuizen weg. Er wordt dan gekozen voor de meest voordelige optie met een meervoudig voordeel. Je bespaart in eerste instantie de kosten om te verhuizen en als je in later stadium toch dit besluit neemt, heeft de woning door de dakopbouw aanzienlijk meer waarde. In dit geval kan een dakopbouw dus gezien worden als een nuttige investering. 

Hoe groot deze investering is, hangt deels van jezelf af. Het plaatsen van een dakopbouw is immers een ingrijpende klus dat vakmanschap en ervaring vraagt. Het is dus verstandig om deze klus aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten. Het is van groot belang om het aanbod hierin goed te vergelijken. Als je een bedrijf zoekt voor dakopbouw Den Haag, kun je beter kiezen voor een van de grotere organisaties op dit gebied om zeker te zijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn immers organisaties die net even iets meer voor dit soort klussen vragen en niet de gewenste kwaliteit leveren. Dat is uiteraard niet de bedoeling als je een lange tijd zorgeloos gebruik wilt maken van je dakopbouw.

Vergunning voor een dakopbouw nodig?

Tot slot is het goed om je erop te wijzen dat de kans groot is dat je in het bezit moet zijn van  een gemeentelijke vergunning als je een dakopbouw wilt laten plaatsen. De regels op dit gebied verschillen echter per gemeente. Daarom is het erg belangrijk om je hierover vooraf goed te laten informeren om problemen tijdens het plaatsen of achteraf te voorkomen. Als je een dakopbouw laat plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf die lokaal actief is, zal deze organisatie je uiteraard persoonlijk over kunnen informeren. Als je dus bijvoorbeeld in onze hoofdstad woont, zoek dan naar een aansprekend lokaal bedrijf voor dakopbouw Amsterdam en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een dakopbouw plaatsen voor een nieuwe badkamer behoort dus zeker tot de mogelijkheden maar het vooraf maken van overwogen keuzes is van groot belang.