De badkamer behoort tot één van de plekken in huis waar je optimaal tot jezelf kunt komen en kunt ontspannen. Niets is lekkerder, dan na een hele week hard werken, het weekend te beginnen, liggend in een warm bad met een boek. Wil jij dit ook, maar is je badkamer eigenlijk niet helemaal geschikt en moet nodig verbouwd worden? Ga eens langs bij Badkamerdepot of bezoek de website om inspiratie op te doen. Uiteraard moet je ook even verder lezen, want we beschrijven hier enkele van de opvallende trends op het gebied van badkamermeubels.

Zwart wit

Helemaal hip is een badkamermeubel in de kleuren zwart en wit. Daarbij zijn de laden onder de wastafel wit, maar de wastafel van zwart natuursteen. Je kunt een inbouwwastafel gebruiken, maar een mooie zwarte waskom staat ook heel luxe. Je kunt de kleur zwart en wit nog mee doorvoeren door een zwarte wastafelkraan te gebruiken, waarbij de kraanknoppen wit van kleur zijn.

Gekleurde opzetwastafel

Een nieuwe trend zijn keramische opzetwastafels met een kleurtje. Weg met het standaard wit, maar mooie zachte tinten, of juist hele felle kleuren. Je kunt de hele badkamer in één kleur nemen, maar je kunt de gekleurde wastafel ook gebruiken om contrast te creëren. Ook losstaande badkuipen zijn tegenwoordig te koop met aan de buitenkant een kleurtje. Je kunt je wastafel dus ideaal combineren met je badkuip.

Industriële look

Was de industriële look reeds de trend in de woonkamer, het heeft nu ook de badkamer bereikt. Met een betonpleister, het zogenaamde beton cire is het vrij gemakkelijk om je badkamermeubel een betonlook te geven. De ondergrond is bij beton cire niet echt van belang. Wanneer je dus een badkamermeubel van hout hebt kun je die gemakkelijk voorzien van beton cire, zodat je een hele stoere badkamermeubel krijgt.

Spiegel met geïntegreerde LED verlichting

Veel badkamers zijn nog voorzien van een enkel badkamerlampje, maar ook verlichting kan heel bepalend zijn en de sfeer in je badkamer bepalen. Zo kun je boven je wastafel een mooie spiegel hangen met geïntegreerde LED verlichting. Vaak is met een enkele druk op de spiegel het licht aan te zetten. De LED verlichting is ideaal om zachte lichttinten te creëren voor meer sfeer. Maar wanneer je voor de spiegel staat om je op te maken, kun je de spiegelverlichting op fel zetten, zodat je voldoende licht hebt om te zien wat je doet.

Wastafel van koper

Een opzetwastafel van koper is een trend die je niet veel ziet. Je weet dus zeker dat je iets unieks in je badkamer hebt. Het koper geeft een heel authentieke look en je kunt het uitbreiden met een mooie koperen badkamerkraan. Met een koperen opzetwastafel heb je absoluut een blikvanger in je badkamer.