Je ziet het steeds vaker; het gebruik van betonstuc in de badkamer. Het geeft een mooi afgewerkte uitstraling aan je badkamer, maar heeft ook als voordeel dat het een schimmelwerende werking heeft. Betonstuc in de badkamer is daarnaast waterdicht en vochtregulerend. Ideaal dus voor een vochtige ruimte als de badkamer. Het is opgebouwd uit beton en hars, en juist het hars zorgt ervoor dat het een flexibel materiaal is wat tegen een stootje kan. Het is daardoor ook zeer geschikt op vloeren waar vloerverwarming onder zit.

Door de robuuste en industriële uitstraling is betonstuc in je industriële badkamer een zeer geschikt materiaal. Het wordt voornamelijk gebruikt als luxe afwerking van vloeren en wanden. Het is ook mogelijk om badkamermeubels of een badombouw van betonstuc te maken. De rustige kleuren en het mooie materiaal maken je badkamer een serene ruimte om helemaal tot rust te komen. Je kunt er voor kiezen om de robuuste uitstraling te houden maar het is ook mogelijk om het betonstuc af te werken met was of lak. Betonstuc in de badkamer is erg onderhoudsvrij en kan met een speciaal zuurvrij middel worden gereinigd. Een rustgevende, knusse ruimte die tegelijkertijd heel hygiënisch is.

badkamer betonstuc

Betonstuc in je badkamer is prima zelf te doen en kan op bijna alle ondergronden aangebracht worden. Het succes van de klus valt of staat met een goede voorbereiding. Zorg voor een vlakke, schone en vetvrije ondergrond en verwijder alle loszittende deeltjes zoals verfresten. Maak eventueel gebruik van een egaliseermiddel en vul alle gaten en scheuren netjes op. De verschillende componenten moet je zelf samenvoegen waarbij je goed moet letten dat je de aangegeven hoeveelheden afweegt, zodat de samenstelling klopt. Maak niet meteen teveel want het wordt snel hard. Als je het betonstuc tot een klontvrije massa hebt gemengd kun je beginnen met het aanbrengen van het betonstuc in de badkamer. Breng een eerste dunne laag aan met een opzetspaan die dient als basis voor de tweede laag. Zodra de eerste laag droog is, breng je de tweede laag aan. Laat het daarna een dag drogen. Na 24 uur kun je de oppervlakte schuren en alles stofvrij maken waarna je het nog impregneert met de meegeleverde vloeistof. Dat zorgt ervoor dat de oppervlakte waterdicht wordt.

Het gebruik van betonstuc in de badkamer is zeer duurzaam en gaat jaren mee. Betonstuc in je industriële badkamer creëert precies het effect wat je zoekt en geeft je badkamer een luxe uitstraling.