Het renoveren van een badkamer bestaat uit heel wat meer dan een nieuwe douchekop installeren. Als je je badkamer daadwerkelijk van een nieuwe look wilt voorzien, kun je met heel wat verschillende aspecten aan de slag om er zeker van te zijn dat deze mooier, moderner, comfortabeler en gebruiksvriendelijker wordt. Een goed functionerende en mooie badkamer nodigt uit om er de voldoende tijd in door te brengen, in tegenstelling tot een verouderde badkamer die zich gelukkig mag prijzen met een gehaast en vluchtig bezoek.

Veel mensen onderschatten hoeveel tijd je doorbrengt in de badkamer. Maar het is stiekem toch voor velen de plek waar de dag begint, zij het met een uitgebreide douche of een vlugge hand water in het gezicht om snel de ogen open te krijgen en goed wakker te worden. Maar vergeet ook andere momenten niet waarvoor je in de badkamer moet zijn, zoals het kammen van je haar, het poetsen van je tanden of de nodige scheerbeurt als de baard weer begint te prikkelen. 

Denk goed na over wat je allemaal verwacht van een nieuwe badkamer

Daarom dat je best wel wat tijd mag besteden aan het nadenken over waar een badkamer voor jou aan moet voldoen alvorens je begint met het daadwerkelijk vernieuwen van de ruimte. Wil je een losstaand ligbad of is een douche voor jou meer dan voldoende? En als je kiest voor een nieuwe douche, geef je dan de voorkeur aan een klassieke douche cabine of ben je meer een liefhebber van een moderne inloopdouche. 

Als je er de voorkeur aan geeft om je douche af te kunnen sluiten, kun je vervolgens kiezen uit verschillende modellen. Wil je een grote douche met dubbele douchedeur of kies je voor een een combinatie van een glazen wand en een enkele douchedeur? Maar je kunt echter ook kiezen voor de mogelijkheid om een schuivende douchedeur te plaatsen. En zo zijn er ontzettend veel details waar je op moet letten als je de badkamer gaat vernieuwen.

Wil je vloerverwarming of geef je de voorkeur aan de installatie van een bidet?

Nieuwe verlichting in de vorm van waterdichte led spots in het plafond waarmee je de badkamer op een moderne manier kunt uitlichten zijn ook zeker de moeite waard om te overwegen. Wil je een systeem van vloerverwarming laten installeren, zodat je straks kunt vermijden om uit de douche op een koude tegelvloer te moeten stappen? Ook het plaatsen van een modern bidet behoort tot de mogelijkheden en een speciale radiator om je handdoeken op te drogen of te verwarmen zie je in steeds meer moderne badkamers terug. 

Zo zie je maar dat er behoorlijk wat dingen een rol spelen als je met een nieuwe badkamer aan de slag gaat. Het is daarom niet onverstandig om goed na te denken en je goed voor te laten lichten door vakmensen over de verschillende mogelijkheden alvorens je definitieve keuzes maakt over hoe jouw nieuwe badkamer er straks uit gaat zien!