Het interieur van de badkamer is onderhevig aan veranderingen. Helemaal anno 2015, een jaar waarin mensen veelvuldig wisselen van uiterlijk op het gebied van hun woning. Logisch, gezien er veel actuele badkamertrends bestaan die het keuze-aanbod haast dagelijks verrijken. Een voorbeeld hiervan is de natuurstenen wastafel: veel gezien in de moderne badkamer en verkrijgbaar in meerdere varianten.

natuurstenen wastafel

Wastafels in het algemeen

Een wastafel was óóit in alle gevallen een standaard witte uitvoering, maar naarmate de tijd is gevorderd is ook de verscheidenheid in de verschillende producties hiervan verbreed. Sterker nog – het is een ware trend geworden. Steeds meer wastafels variëren. Niet alleen qua kleur, maar ook qua soort en uitvoering. Zo bestaan er wastafels van kunststof die men aan de muur moet bevestigen, maar ook producties die vrijstaand worden neergezet en een extra diepe bassin hebben. Een ander voorbeeld is de wastafel gecombineerd met een ander meubelstuk of de wastafel voorzien van meerdere wasbakken. Je snapt het: de opties zijn eindeloos.

wastafels natuursteen

Wastafels natuursteen

Een trend die met kop en schouders boven de rest uitsteekt is de wastafel van natuursteen – te vinden in steeds meet woningen. Dit soort tafels hebben meerdere voordelen. Het belangrijkst is natuurlijk de sfeer: wastafels van natuursteen zijn een garantie voor een luxueuze en natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn ze meestal van een uitstekende, stevige kwaliteit en verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen.

De verschillende soorten wastafels natuursteen

Wastafels natuursteen: travertijn

Een voorbeeld van wastafels natuursteen is de tafel van travertijn. Dit is een benaming voor een soort kalksteen, afkomstig uit warme bronnen. Daardoor raken verschillende natuurlijke onderdelen verteerd tot een soort natuurstenen: travertijn. Je vindt dit product op verschillende plaatsen in de wereld wereld, bijvoorbeeld in Mexico, Turkije en de Verenigde Staten. Ook in Nederland treffen we travertijn aan: het monument op de Dam bestaan uit dit bijzondere materiaal.

Wastafels natuursteen: basalt

Basalt is een productie afkomstig van afgekoeld magma en te vinden in verschillende landen met geisers en vulkanen, waaronder IJsland en wederom de Verenigde Staten. Basalt bestaat daarmee uit fijnkorrelige mineralen die erg stevig zijn. Daarmee zijn ze perfect voor tegels, maar ook voor wastafels natuursteen: hét materiaal voor iedereen die een moderne badkamer wilt.

Wastafels natuursteen: marmer

Een van de bekendste én meest indrukwekkende vormen van natuursteen is marmer. Deze soort bestaat uit gekristalliseerde stenen afkomstig uit kalk en zorgen voor een schitterende gloed over het daadwerkelijke product. Marmeren wastafels werden al gebruikt door de oude Grieken en Romeinen, maar duiken nu steeds vaker op in moderne badkamers en zijn een garantie voor luxueus decor.

Opkomst

Wastafels van natuursteen zijn geliefd en worden steeds populairder. Buiten de fraaie uitstraling die ze een badkamer geven zijn ze ook nog eens duurzaam in het gebruik: een combinatie die veel klanten aantrekt. Maar de ene wastafel natuursteen is niet de andere wastafel natuursteen. Er zijn enorm veel variaties mogelijk, opties die verschillen op onder meer het terrein van het soort steen én de vorm van de daadwerkelijke wastafel. Door precies te bepalen waar jij op zoek naar bent vind je geheid de wastafel van natuursteen die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren, of dat nu gaat om een ronde wastafel van marmer, een dubbel exemplaar van travertijn of een kleiner meubelstuk van basalt.