Van alle kamers in je huis is de badkamer een van de belangrijkste om hygiënisch schoon en opgeruimd te houden. Badkamer oppervlakken kunnen allerlei ziektekiemen bevatten, waaronder bacteriën, virussen en schimmels zoals meeldauw. Het regelmatig schoonmaken van de badkamer is essentieel om alles hygiënisch te houden, maar er zijn ook verschillende stappen die je kunt nemen om een ​​hygiënischere ruimte te creëren zonder dat je extra hoeft te schrobben en te schuren. Zo is het opbergen van handdoeken verstandig, net als het opbergen van andere spullen zodat je opgeruimde oppervlakken hebt waar geen ziektekiemen in kunnen komen. Lees snel verder voor meer tips om je badkamer opgeruimd en schoon te houden

De eerste tip die we je willen geven is om te zorgen dat je badkamer opgeruimd is. Dat geeft namelijk minder risico op bacteriën en ziektekiemen. Daarnaast kan dit onderdeel van je designplan zijn, omdat je tegenwoordig leuke opbergmogelijkheden hebt voor je handdoeken en alle andere items die je in de badkamer gebruikt.

Ga voor touch free

Nieuwe badkamer innovaties en technologie zoals touch-free armaturen maken het gemakkelijker dan ooit om de badkamer langer schoon te houden. Verminder de verspreiding van ziektekiemen en houd bacteriën op afstand met deze eenvoudige manieren om je badkamer te vernieuwen en schakel over op contactloze kranen. Armaturen die automatisch worden ingeschakeld met een handgebaar, kunnen helpen het contact met mogelijk kiemende badkamer oppervlakken te minimaliseren. Overweeg om standaard kranen en lichtschakelaars om te ruilen voor contactloze versies. Je kunt zelfs je bestaande toilet upgraden met een automatische spoelsensor met behulp van een doe-het-zelf pakket .

Vervang de badmatten

Pluizige badmatten kunnen luxueus aanvoelen, maar pluche materialen kunnen een broedplaats zijn voor schimmels en bacteriën. Over het algemeen zijn lichtgewicht, sneldrogende badmatten een hygiënischer alternatief. Zoek naar badkamer tapijten gemaakt van materialen zoals katoen, polyester of wol die vocht afvoeren en snel drogen. Badmatten gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe of diatomeeënaarde (gemaakt van versteende algen) zijn van nature antibacterieel en drogen veel sneller op dan stoffen. Maar als je je zachte badmat liever niet opgeeft, zorg er dan voor dat je hem ongeveer elke twee weken in warm water wast om ziektekiemen en geuren te verwijderen.

Ga voor een bidet

Bidets bieden een effectievere reiniging dan alleen toiletpapier en zijn een gemakkelijke manier om uitstapjes naar de badkamer hygiënischer te maken. Sommige hebben zelfs verwarmde stoelen en warm watersproei functies voor extra comfort en hydraulische stoelen die jouw contact met ziektekiemen verder beperken. Bovendien kun je geld besparen op papieren producten door te wassen in plaats van af te vegen.

Bescherm je tandenborstel

Als je je tandenborstel in de open lucht bewaart, kan deze worden blootgesteld aan bacteriën van toiletspoelingen en gootsteen spatten. Om je tandenborstel tussen gebruik schoon te houden, stop je hem in een houder die de borstelharen beschermt en steriliseert. Je kunt ook kiezen voor een ontsmettingsmiddel voor tandenborstels dat gebruikmaakt van LED-lampjes en warmte cycli om vocht en tot 99,9% van de ziektekiemen te verwijderen. 

Gebruik automatische toiletreinigers

Het toilet schoonmaken is vaak een van de meest gevreesde taken op het gebied van schoonmaken, maar het hoeft niet zo zwaar te zijn. Een automatisch toilet reinigingssysteem kan veel van het werk voor jou doen, en het kan zo simpel zijn als elke vier maanden een tablet in de tank te stoppen.